Kėdainiečiai sunerimo dėl miesto parko gėlynų: ar išgyvens rožės dėl atsiradusių problemų

Visą praėjusią savaitę Kėdainių miesto parke pluša būrys darbininkų – ravimi bei tvarkomi miesto parko gėlynai. Be to, iškilus nesklandumams, laikinai parko gėlynus tenka laistyti rankiniu būdu, mat laistymo sistemoje atsirado gedimas.

Kėdainiečiai pastebėjo, kad miesto parko gėlynuose želia nemažai piktžolių.<br>D. Kuprijanovo nuotr.
Kėdainiečiai pastebėjo, kad miesto parko gėlynuose želia nemažai piktžolių.<br>D. Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dimitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

Jul 14, 2021, 11:52 AM

Skundėsi žmonės

Kėdainiečiai pastebėjo, kad miesto parko gėlynuose želia nemažai piktžolių ir, kaip visada, ne skambino į miesto seniūniją, o savo pastebėjimus išsakė socialinėje erdvėje.

„Skundėsi žmonės. Rašinėjo žinutes. Aš ir pats mačiau, ir merui netgi pasakiau, kokia yra situacija. Vietomis žolės buvo tikrai nemažos.

Žalia veja parke nušienauta ir prižiūrima puikiai, bet žolės sužėlė parko rožynuose, tarp gėlių“, – paaiškino miesto parko seniūnaitis Ruslanas Linevas.

Prižiūri įmonė

Kėdainių miesto seniūnas Algirdas Krivičius teigė, kad apie parko nepriežiūrą informuotas nebuvo, seniūnija jokios informacijos iš gyventojų gavusi nebuvo, o parko gėlynus pagal sutartį prižiūri bendrovė „Josvainių gėlės“.

„Kiek man žinoma, darbuotojai ten dirba, ravi gėlynus. Žinau, kad problemų yra rožynuose. Rožės badosi, sunku ten išravėti, piktžolės labai želia.

Be to, žmonėms šią savaitę labai karšta dirbti dienomis, tačiau jie dirba. Aš suprantu ir žmones, kuriems yra sunku. Bet situacija tikrai nėra bloga, parkas prižiūrimas“, – paaiškino seniūnas.

Yra problemų

Seniūnas buvo atviras – su parko žaliųjų erdvių priežiūra yra problemų. Šiuo metu jos yra sprendžiamos.

„Kažkas nutiko su gėlynų laistymo sistema, ji neveikia taip, kaip turėtų veikti, tad parko gėlės laistomos rankiniu būdu. Vežamas vanduo automobiliais.

Šiuo metu mes bendraujame su rangovu, problemą reikės spręsti, nes parkas didelis, palaistyti jį tikrai nėra paprasta“, – paaiškino seniūnas.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.