Šalia bendrabučio Klaipėdoje – akį traukiantis vaizdas: idėja dabar džiaugiasi ir studentai, ir dėstytojai

Einant pro LCC tarptautinio universiteto bendrabutį Klaipėdoje, negalima nepastebėti ten įrengto žaliuojančio ir prižiūrimo daržo. Gyventi bendrabutyje ir turėti galimybę užsiauginti savo daržovių – prabanga, patirtis ir sutaupytos išlaidos.

Bendrabučio daržą prižiūrintys žmonės tikino, kad šiais metais jie gali pasigirti dideliu pomidorų derliumi.<br>LCC tarptautinio universiteto nuotr.
Bendrabučio daržą prižiūrintys žmonės tikino, kad šiais metais jie gali pasigirti dideliu pomidorų derliumi.<br>LCC tarptautinio universiteto nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Emilija Strelkauskytė, www.ve.lt

Aug 24, 2021, 6:46 AM

Šiuo daržu jau daug metų naudojasi, rūpinasi visi norintys bendrabučio studentai ir dėstytojai.

„Prieš daug metų vienas studentas iš Ukrainos sugalvojo įrengti daržą prie mūsų bendrabučio. Jis pateikė paraišką Jungtinių Amerikos Valstijų ambasadai, nes ji gali suteikti tokiems projektams finansavimą. Šis studentas paruošė ir išsiuntė bendruomeninį projektą su faktais, kad toks daržas jiems yra reikalingas. Ambasada jo projektą patvirtino ir šiam projektui skyrė lėšų“, – pasakojo LCC tarptautinio universiteto verslo plėtros vadovė Aistė Motekaitienė.

Studentų ir dėstytojų, kurie gyvena bendrabutyje ne tik mokslo metais, bet ir vasarą, pagalba šis daržas dar gyvuoja ir po truputį vis didėja.

„Studentai mokslų metų pabaigoje, prieš išvažiuodami, šį daržą pasodina, o tie, kurie pasilieka vasarą, laisto ir prižiūri jame augančias daržoves“, – teigė A. Motekaitienė.

Pašnekovė minėjo, kad šiais metais, rugpjūtį, suvažiuos daug naujų studentų, todėl jie visi žada iš šio daržo daryti ir maisto paketus, krepšelius.

„Mūsų amerikietis darbuotojas, kuris labai aktyviai prižiūri tą daržą, pasakojo, kad šiais metais yra užderėję labai daug pomidorų“, – džiaugėsi vadovė.

Šio daržo priežiūra ir daržovių auginimas yra prasmingas užsiėmimas studentams. „Mūsų bendrabutyje gyvena įvairių šalių studentai. Vieni iš Artimųjų Rytų, taip pat turime pabėgėlių iš Afganistano ir Irako.

Šiems žmonėms finansiškai yra sunkiau, todėl užsiaugindami sau pomidorų, agurkų, cukinijų jie labai stipriai palengvina sau buitį.

Be to, išmokti užsiauginti daržovių yra labai naudinga patirtis ateičiai“, – teigė A. Motekaitienė.

„Mes labai džiaugiamės, kad studentai imasi tokių veiklų, ir skatiname visus dalintis tokiomis idėjomis. Taip pat smagu, kad, pradėję darbus, jų niekada nenumeta į šalį ir stengiasi siekti kuo gerenės kokybės.

Prieš kelerius metus jie atsivežė juodžemio, kad žemė būtų derlingesnė. Kadangi ta vieta prie bendrabučio yra laisva ir planuose nėra jokių statybų, mes leidžiame jiems plėstis toje vietoje, kiek jie nori“, – su pasididžiavimu kalbėjo pokalbininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.