Grindinis šildymas – sparčiai populiarėjantis sprendimas

Namų komfortą bei jaukumą kuria daugybė dalykų, kurie dažnai lieka nepastebėti. Vienas tokių sprendimų yra grindinis šildymas. Būtent, tai, kad ši šildymo sistema lieka nematoma, yra vienas svarbiausių jos pranašumų. Grindinis šildymas sparčiai populiarėja ir dėl tolygaus patalpų šildymo bei kitų privalumų.

Būtent, tai, kad ši grindinio šildymo sistema lieka nematoma, yra vienas svarbiausių jos pranašumų.
Būtent, tai, kad ši grindinio šildymo sistema lieka nematoma, yra vienas svarbiausių jos pranašumų.
Būtent, tai, kad ši grindinio šildymo sistema lieka nematoma, yra vienas svarbiausių jos pranašumų.
Būtent, tai, kad ši grindinio šildymo sistema lieka nematoma, yra vienas svarbiausių jos pranašumų.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 25, 2021, 1:15 PM

Grindinis šildymas užtikrina komfortą

Patogu ir jauku gyventi namuose, kuriuose patalpos šildomos tolygiai ir yra galimybė pasirinkti optimalią temperatūrą. Būtent tokias sąlygas užtikrina grindinis šildymas.

Kadangi visas kambario grindų plotas šyla tolygiai, net ir pačiomis atšiauriausiomis žiemos dienomis nereiks ieškoti šilčiausio namų kampelio. Šis privalumas itin aktualus namuose, kuriuose yra aukštos lubos, daug atvirų erdvių arba keletas laiptinių.

Tai, kad palei grindis niekada nesusidarys vėsesnio oro gūsiai itin aktualu ir auginantiems mažus vaikus. Matant, jog mažylis namuose šlepsi basas arba gulinėja ant grindų, niekada nekils nerimo dėl peršalimo grėsmės. Kaip tik priešingai – visai šeimai bus smagu ir jauku žaisti, mokytis bei bendrauti jaukiai įsitaisius ant minkšto kilimo.

Pasirinkite optimalią temperatūrą

Komforto jausmą užtikrina ne konkrečios sąlygos, o galimybė susikurti individualius poreikius atitinkančią aplinką.

Patalpų temperatūrą reguliuojantis termostatas leis nustatyti būtent tokią grindinio šildymo temperatūrą, kokioje jūs jaučiatės geriausiai.

Pagal bendruosius standartus, laikoma, kad grindys sukelia šalčio pojūtį, kai jų temperatūra žemesnė nei 19 °C, o optimali grindų paviršiaus temperatūra turėtų būti 23-24 °C. Kai grindų temperatūra pasiekia 26 °C atsiranda diskomforto jausmas dėl per didelės šilumos, tačiau tik jūs patys galite spręsti, kokią šilumą palaikyti savo namuose.

Didesnė laisvė kuriant interjerą

Kai šilumą užtikrinanti sistema sumontuota grindyse, atsiveria ženkliai daugiau laisvės kuriant funkcionalų ir estetiška namų interjerą. Nebeteks rūpintis, kaip išdėlioti baldus, kad niekas neužstotų radiatoriaus. Štai, pavyzdžiui, po platesne palange radiatoriaus vietoje gali atsirasti vietos knygų lentynai. Savo ruožtu, patalpose su vitrininiais langais atsivers dar platesnis vaizdas, o ieškant patraukliausio jų apdailos varianto neteks derintis prie radiatorių tūrio bei vaizdo.

Higieniškesnė aplinka sveikesniam gyvenimui

Pastebėtina ir tai, kad nuolat ir tolygiai šildomos grindys sukuria nepalankias sąlygas dulkių erkučių bei kitų mikroorganizmų dauginimuisi. Kuo mažiau nepageidaujamų gyventojų namuose, tuo sveikatai palankesnė bus aplinka. Taip pat verta pastebėti, kad dėl spindulinės šilumos sklaidos grindinis šildymas gali sumažinti ir dulkių nešiojimą. Dėl šių aplinkybių grindinio šildymo sistema gali ženkliai prisidėti prie geresnės žmonių, linkusių į alergijas ar sergančių astma, savijautos.

Grindinio šildymo trūkumai

Nepaisant visos eilės grindinio šildymo sistemos privalumų, verta nepamiršti ir aspektų, kurie priimtini ne visiems. Naudojant tokį šildymą nedidelių nepatogų gali kelti tai, kad ši sistema yra inertiškesnė, todėl prireiks kiek daugiau laiko norint pakelti arba kaip tik sumažinti patalpų temperatūrą.

Daugeliui kelia nerimą tai, kad įsirengus šildomas grindis sumažėja grindų dangos pasirinkimo variantų.

Ant šildomų grindų naudoti tinka daugelis populiariausių dangų: plytelės, parketlentės, laminuotos, vinilo, ar kamštinės dangos.

Suskilinėjimo ar deformacijos atvejai pasitaiko labai retai ir, kaip taisyklė, tuomet, kai įrengiant šildomas grindis pasikliaujama savo jėgomis arba neprofesionalių meistrų pagalba.

am, kad išvengtumėte klaidų, taupytumėte savo laiką bei pinigus šildomų grindų įrengimą patikėkite tik aukštos kvalifikacijos profesionalams, o visą patikimų gamintojų įrangą įsigykite AQUA JAZZ el. parduotuvėje.

Tekstas parengtas bendradarbiaujant su UAB AQUA JAZZ.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: prasidėjo išankstinis balsavimas