Vonios, dušo ir tualeto kambarys: keletas sprendimų, kuriuos būtina numatyti iš anksto

Kas gali būti geriau nei po ilgos darbo dienos nuplauti savo rūpesčius po maloniu dušu ar pamirkti karštoje vonioje? Renkantis vonios kambario įrangą labai atidžiai apgalvokite visas norimas funkcijas, kad jos tenkintų visų šeimos narių poreikius dar daugelį metų po būsto įrengimo.

Vonia.Vonios valymas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vonia.Vonios valymas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vonia.Vonios valymas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vonia.Vonios valymas<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Vonia<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Vonia<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 20, 2021, 11:00 AM

O juk įrenginėjant beveik visuomet susiduriame su dilema – ką rinktis, į ką atkreipti dėmesį? Geriau vonią ar dušo kabiną? Kokio gamintojo ir kokio modelio turėtų būti tualetas ir kriauklė? O kaip dėl maišytuvų? Kokį modelį ar spalvą rinkti?

Su šiais ir daugybe kitų klausimų susiduria kiekvienas, kuriam tenka įsirengti vonios kambarį.

Taigi, kokiais kriterijais vadovaujantis rinktis vonios santechniką ir keramiką?

Pradėti visuomet reikia nuo didžiausių daiktų. Kai jau esate apsisprendę ar kambaryje statysite vonią, ar dušą, galite pereiti prie konkretesnio planavimo. Labai svarbus kriterijus yra dydis.

Studijos „Kristinos interjerai“ dizaineriai rekomenduoja rinktis didžiausią dušą, koks tik gali tilpti vonios kambaryje.

Jeigu vietos turite nedaug, verta apsvarstyti galimybę dėti tik dušo sienelę. Taip sutaupysite vietos dušo erdvei.

Jeigu planuojate įrengti vonią, svarbu ir jos dydis, ir forma. Galbūt erdvė dėkinga ir galite rinktis bet kokį variantą. Tuomet labai svarbu apgalvoti savo pomėgius ir norimas funkcijas. Pavyzdžiui, mėgstate masažą, todėl rinkitės vonią su šiuo priedu.

Taip pat svarbu pasirinkti gerą, kokybišką ir ilgaamžišką produkciją garantuojantį gamintoją. Šiuo klausimu visuomet verta kreiptis į santechnikos pardavėjus, kurie parinks optimaliausią prekę atitinkančią jūsų biudžetą.

„Renkantis vonią, būtina į ją atsigulti ir įvertinti, ar patogu. Labai dažnai žmonės nusiperka vonią tik dėl grožio, o tik vėliau supranta, kaip nesmagu joje maudytis“, – pataria interjero dizainerė Kristina Grybaitė.

Jeigu nuspręsite rinktis produkciją iš skirtingų gamintojų, tuomet labai svarbu atkreipti dėmesį, kad visos keramikos blizgumas būtų panašus. Nes yra labai matinės keramikos ir labai blizgios ir jeigu pasirinksite skirtingo blizgumo keramiką ji vienoje erdvėje neatrodys patraukliai, interjeras bus tarsi neišbaigtas.

Kitas labai svarbus prietaisas vonios erdvėje yra maišytuvai. Maišytuvus visuomet stenkitės rinktis kartu su rankšluosčių džiovintuvu ir būtinai tokios pat spalvos, o geriausia iš tos pačios kolekcijos ar bent jau to paties gamintojo (jei tai įmanoma).

Kuriant interjerą labai dažnai tenka derinti visas spalvas erdvėje, tad ir baldų rankenėles kūrėjai pataria rinktis tos pačios spalvos kaip maišytuvų.

Kalbant apie akcentų derinimą – keramikiniai trapai irgi yra labai gražu. Gražiausia, kai juos galima priderinti prie kitos vonios keramikos spalvos arba suderinti su maišytuvų atspalviu.

Kai balti kaip keramika arba maišytuvų spalvos.

Maišytuvus ir keramiką apskritai reikėtų rinktis pagal namų šeimininkų gyvenimo būdą. Tarkime, jei mėgstate švarą, pasirinkę juodus matinius maišytuvus (jei neturite vandens filtrų), teks valyti nuo jų kiekviena vandens dėmelę.

Dėl tos pačios priežasties pedantiškiems žmonėms ir juodas praustuvas nelabai tinka, geriau rinktis baltą, ant kurio taip ryškiai nesimatys vandens nuosėdos. Arba nepagailėti pinigų vandens filtrams ir tokiu būdu tausoti įsigytus santechnikos prietaisus.

Kitas labai svarbus kriterijus yra išsiaiškinti su santechnikos pardavėju dėl gaminio savybių ir atsparumo. Jeigu renkatės prabangesnę santechniką, reikėtų nesirinkti žalvarinių nelakuotų maišytuvų, nes jie laikui bėgant oksiduojasi ir ne tik atrodo purvini, tačiau laikui bėgant ima žaliuoti. Todėl, prieš įsigyjant maišytuvą, būtinai pasitikslinkite dėl pasirinktos spalvos praktiškumo.

Galiausiai turime pasirinkti unitazas, kuris yra svarbi vonios kambario įrangos dalis, be kurios neįsivaizduojamas nei vienas būstas.

Pradžioje svarbiausia nuspręsti, ar klozetas bus pastatomas ar pakabinamas. Nuo to priklauso, ar jums reikės įsigyti ir specialų jo rėmą su įmontuojamu bakeliu, kuris tarnauja kaip pagrindinis klozeto laikiklis. Paprastai šis rėmas yra paslepiamas sienoje, tačiau jei tokios galimybės nėra, reikalinga speciali apdaila.

Čia labai svarbu pasirinkti patikimą gamintoją.

Renkantis pakabinamą klozetą, iškart nuspręskite, kokį vandens nuleidimo mygtuką norite pasirinkti. Interjero kūrėjai mėgsta technines detales paslėpti, tad dažniau pataria montuoti tokį nuleidimo mygtuko rėmą, į kurį įsimontuoja išpjauta sienos plytelė į, tuomet ši detalė iš vonios kambario tarsi dingsta. Tačiau toks nuleidimo mygtukas tinka ne visiems rėmams. Todėl taip svarbu iškart išsirinkti visą planuojamą santechniką.

Jeigu nusprendėte dėti pastatomą unitazą, viskas kur kas paprasčiau. Tokie itin gražiai žiūrisi klasikiniame interjere.

Statybinių medžiagų ir apdailos prekių prekybos tinklo „Ermitažas“ ekspertai apie santechnikos asortimentą:

„Turime pasiūlyti įvairiausių vonių – plieninių, akrilinių ir akmens masės.

Plieninės vonios atsparios įbrėžimams, ilgalaikės, paviršius atsparesnis cheminių priemonėms ir bakterijoms. Minusas – greičiau šąlantis vanduo (tai galima išspręsti putomis). Dar viena savybė montuojant metalines vonias yra tai, kad prie jų nekomplektuojamos vonios panelės. Statant tokią vonią žmogus turi planuoti, kaip uždengti vonios kraštinę. Metalinės vonios yra dviejų pagrindinių dydžių – 150 ir 170 cm ilgio, taip pat siūloma ir mažesnių dydžių 120 cm, 105 cm, taip pat 105 cm vonia su išformuota sėdima dalimi.

Metalinės vonių kokybė apibrėžiama metalo storiu. Pigesnių vonių metalo storis 2,2 mm, brangesnių – 3,5 mm. Brangesnės metalo vonios ilgiau išlaiko šilumą, jos yra sunkios, gamintojai suteikia ilgesnę garantiją.

Akrilinės vonios geriau laiko šilumą, yra įvairesnių formų.

Dušo kabinas galime pasiūlyti ketursienes arba paprastas taip pat prekiaujame dušo sienelėmis.

Ketursienės dušo kabinos komplektuojamos su padėklais (gali būti aukšti ar žemi), integruotas vandens maišytuvas su rankine dušo galva, komplektacijoje gali būti masažiniai purkštukai, lietaus galva, kompiuteris (priklausomai nuo dušo kabinos modelio).

Paprastos dušo kabinos dažniausiai parduodamos be dušo padėklo, kurį galima įsigyti atskirai. Dušo kabinas galime rinktis apvalias, kvadratines ir stačiakampes, skiriasi durelių atidarymo būdai – varstomos arba su bėgeliais.

Unitazai – pagrindinis sprendimas – pastatomas ar pakabinamas. Jų siūlome nuo pigiausių iki brangiausių.

Nusprendusiems rinktis pakabinamą unitazą, siūlome gamintojų paruoštus komplektus: pakabinamas unitazas, potinkinis rėmas. Klientui pateikiamas vienas sprendimas, nereikia rinktis atskirai potinkinio rėmo, unitazo, mygtuko, dangčio. Potinkinio rėmo ir unitazo komplektus siūlome įvairių kainų lygio.

Vandens maišytuvų „Ermitaže“ yra itin didžiulis pasirinkimas, kiekvienam skoniui ir piniginei.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: iš kur paimti pinigų gynybai?