„Nostra“ žiemos sezonui siūlo įsisupti į tikrąją prabangą – kokybišką laiką ir vilnones antklodes

Tamsusis, šaltasis metų laikas jau – čia, bet nėra ko nukabinti gal kiek jau ėmusios varvėti nosies, nes jis turi įvairiausių įveikos būdų. Pavyzdžiui: lempelėmis, žvakėmis ir kitais papildomais šviesos šaltiniais dekoruoti namai, karštos, tirštos sriubos ir sotūs troškiniai vėjuotą, lietingą savaitgalį, tamsų vakarą plikoma žolelių arbata, kuri nukelia į kvapnų vasaros rytmečio mišką ar žemuogyną slėnyje.

Natūralios vilnos antklodė.
Natūralios vilnos antklodė.
Vilnonė antklodė.
Vilnonė antklodė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 13, 2021, 6:00 PM, atnaujinta Dec 13, 2021, 7:37 PM

Brangūs yra ir šaltojo meto malonumai, kuriuos galime sukurti vieni kietiems buvimu draugėje – stalo žaidimai su šeima ar draugais. Ir nepamirškime vieno iš svarbiausių savo žmogiškumo elemento – kūno – užtikrinkime komforto būseną ir jam: tam gali pasitarnauti kelios sąmoningos minutės rytais, kai leidžiame viso kūno odai, jos jutimams pajusti šiltą, mus apglėbusią vilnos antklodę, šios lengvumą ir palaikomą optimalią, tokią, kokia kūnui ir reikalinga, temperatūrą.

Tokia antklodė pakilus dienos darbams lauks Jūsų, grįžtančio vakare ir įsisupančio į minkštą, šiltą glėbį su knyga rankose ar filmu, praturtinančiu sielą.

Kokybiškas vilnonis daiktas – daugiafunkcis

Įsigydami kokybiškas antklodes miegamajam investuojate į savo poilsio kokybę bei komfortą.

Jas galėsite naudoti ne tik kaip antklodes, nepamainomas šaltuoju metų laiku, tačiau ir kaip praktiškus, žemės spalvų pledus vėsiems vasaros vakarams, kai norisi jaukiai laiką leisti terasoje ar iškyloje gamtoje, apsigobti vienam ar dviese prie jūros stebint saulėlydį ar skaitant atostogų skaitinį vėjuotą dieną.

Vilnonių merinosų avių ar kupranugarių vilnos antklodžių ir pledų dizainas apjungia prislopintų, žemės spalvų kuriamą prabangą, eleganciją, pūko minkštumą bei ypatingą švelnumą.

Dėl to tokie gaminiai yra universalūs ir įtinka daugumai skonių bei gali atlikti dar vieną labai naudingą funkciją – tapti šiltus jausmų palydinčia dovana.

Šios antklodės puikiai tinka tiek patiems mažiausiems, nes nedirgina, nealergizuoja odelės, tiek dideliam, kokybę ir subtilią estetiką vertinančiam žmogui. O pledai, marginti kalėdiniais, žaismingais, jaukiais motyvais bus tobula dovana gražiausių žiemos švenčių proga mylimam asmeniui ar visai brangiai šeimynai.

Merinosų avių ir kupranugario vilnos tekstilė

Daugeliui vilnoniai daiktai asocijuojasi su šiek tiek dirginančiu odos niežulio prisiminimu iš vaikystės, kai mūsuose buvo verpiama ir naudojama tik tradicinė avies vilna, kuri yra šiurkštoka ir „kanda“.

Nors avių vilna ir toliau išlieka populiariausia ir žinomiausia pasaulyje, tačiau turint aukštesnes tekstilės pluoštų išdirbimo technologijas ir prieigą prie lengviau pasiekiamų viso pasaulio resursų, dabar gamintojai siūlo, o vartotojai gali mėgautis viena vertingiausių, optimaliomis vilnos savybėmis turtinga – merinosų avių vilna. Tai Australijoje bei Naujojoje Zelandijoje auginamų avių rūšis, kurios plaukas yra plonas, smulkiai rangytas, lankstus ir itin minkštas.

Dėl šių savybių ir jau išdirbtas merino vilnos pluoštas bei gaminiai iš jo išsaugo ypatingą švelnumą, minkštumą, lengvumą, negali „įkasti“ nė vienam net jautriausią odą turinčiam kūdikiui ar suaugusiajam.

Antrasis, liaupsių vertas pluoštas, iš kurio gimsta aukščiausios klasės vilnos tekstilė – kupranugarių vilna. Tai gana egzotiškai skambanti, iš ilgaplaukių, plačiausiai mongoliškose stepėse paplitusių dvikuprių, Bactrian rūšies kupranugarių kailio (plaukų) gaunama žaliava.

Šie gyvūnai natūraliai, keičiantis sezonams, užsiaugintą vilną tiesiog meta (vienas kupranugaris gali numesti 8-10 kg vilnos), o jų veisėjams ją tenka susirinkti. Vertingiausias yra minkštas ir švelnus kupranugarių kailio poplaukis, kurį galima naudoti ir vieną, nemaišant su kitais pluoštais.

Kupranugariai, prisitaikydami gyventi prie stepinio klimato, užsiaugina kailį, kuris jiems leidžia nesušalti, izoliuoja nuo šalčio, o kai karšta – išlaiko vėsią kūno temperatūrą.

Lygiai tokias pat puikias termoreguliacines savybes išsaugo ir jau gyvūną „palikęs“ kailis bei tapęs vilninio daikto materija, pasitelkiama žmogaus: pakanka net ir dalies kupranugario vilnos pluošto, kad juo būtų praturtintas tekstilės gaminys ir įgautų termoreguliacinių savybių.

Natūrali kupranugarių vilnos spalva yra ruda, auksinio atspalvio ir turi žvilgesio. Taip, tai gana bangus pluoštas, itin vertinamas dėl išvaizdos, minkštumo ir švelnumo, tad įsigyti ar dovanoti kupranugario vilnos gaminį yra tikroji prabanga, suteikianti vertę ir kokybę ilgam.

Padovanoję ar įsigiję patys merinosų ar kupranugarių vilnos drabužį, pledą ar antklodę galite nesibaimindami šiurkštumo užsikloti leidžiant šiems liestis tiesiogiai su odos paviršiumi.

Galite kokybiška vilnos antklode užkloti net patį mažiausią žmogų – naujagimį: bus jaučiamas tik malonus, palaipsniui šylantis odos paviršius ir, ką gamtos produktai mums suteikia, išlaikoma optimali kūno temperatūra bei sėkmingai, greitai išgarinama drėgmė, pavyzdžiui – prakaitas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.