Populiarieji namų kvapai su lazdelėmis: kaip naudoti ir išlaikyti aromatą kuo ilgiau?

Židinyje spragsinčios malkos, žybsinti Kalėdų eglutė ir malonus, jūsų asmenybę bei namus atskleidžiantis aromatas – štai ir sukurta jauki, šventinė atmosfera. Ką reikėtų žinoti apie namų kvapus bei aromatines žvakes, pataria prekybos centro internete „Varlė.lt“ specialistė Laura Aksomitaitė.

Namų kvapas su lazdelėmis.
Namų kvapas su lazdelėmis.
Aromatinė žvakė.
Aromatinė žvakė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 21, 2021, 1:28 PM, atnaujinta Dec 21, 2021, 4:47 PM

Namų kvapai su lazdelėmis

Tai bene populiariausias šiuo metu sprendimas, kai kalbama apie erdvių aromatizavimą. Sutikite – buteliukai atrodo stilingai, nereikalauja priežiūros, o jų aromatų rūšių pasiūla tiesiog svaigina – kvapų dizaineriai siūlo begales variacijų!

Oro gaivikliai su lazdelėmis, kaip jau minėjome, nėra įnoringi, tačiau L.Aksomitaitė siūlo kelias gudrybes, kurios padės ilgiau išlaikyti kvapą:

  • Dydis. Bene svarbiausias namų kvapo su lazdelėmis pasirinkimo kriterijus – buteliuko dydis. Jei patalpa nedidelė, rikitės mažos talpos buteliuką, o kuo didesnė, tuo reikės ir didesnio indo.
  • Vieta. Padėkite buteliuką su lazdelėmis toje namų vietoje, pro kurią dažnai einate – taip kvapas geriau išsisklaidys po erdvę. Tarkim, padėję buteliuką ant knygų lentynos ar prie židinio, televizoriaus, ne itin pajusite efektą. Tad geriausi išdėstymo taškai – tie, pro kuriuos dažnai „migruojate“: koridoriaus lentyna, kavos staliukas svetainėje, baro stalas virtuvės zonoje, konsolė priešais miegamojo lovą.
  • Kiekis. Kvapo intensyvumą reguliuokite lazdelėmis: jei sumerksite į skystį 5-8, aromatas bus intensyvesnis, jei mažiau – ne toks stiprus. Be to, čia pasitarnaus ir nedidelis triukas: po kurio laiko lazdeles apverskite ir vėl sumerkite į indą. Patarimas: kad keisdami lazdeles neprilašintumėte aromato ant baldų paviršiaus, buteliuką padėkite ant lėkštutės.
  • Priežiūra. Namų kvapas su lazdelėmis tarnaus ilgiau, jei lazdeles valysite – nemanykite, kad dulkės jas aplenkia. Kokybiškas namų kvapas gali skleisti aromatą iki 6 mėn. Kvapiosios žvakės

Populiarus pasirinkimas – sojų vaško žvakės. Prekybos centre internete tokių galite rasti net su moliūgų aromatu. Taip pat jus maloniai nustebins ir stilingos Nyderlandų dizainerių sukurtos parfumuotos žvakės stikliniame inde (jų gali būti įvairių spalvų) – bus ne tik jūsų namų puošmena, bet ir puiki Kalėdų dovana, kuomet idėjų mūza atsisako padėti...

O jei labiau nei spalva domina žvakės skleidžiamas kvapas, galite dairytis ne tik klasikinių vanilės, levandų ar cinamono aromatų, bet rasti ir skrudintų graikinių riešutų bei klevo kvapo žvakių. Intriguojančiai skamba, tiesa?

Kai kurios žvakės dega iki 90–100 valandų, tad jaukūs vakarai gali tęstis ir po Trijų Karalių.

Sausi namų kvapai

Toks namų kvapas skirtas drabužių spintų ir stalčių, rankinių, krepšių ir dėžių kvėpinimui, tačiau puikiai pasitarnaus ir padėtas matomoje vietoje, tarkim, vonios kambaryje ar automobilio salone. Gal ir nepatikėsite, tačiau kai kurie žmonės šį kvapą naudoja netgi kaip knygos skirtuką!

Praturtintas citrusinių, prieskonių ir rudojo cukraus natomis. Šis intensyvus, viliojantis aromatas suteiks šilumos ir jaukumo.

Patogiuose popieriniuose maišeliuose galite rasti įvairių kvapų: rytietiškų prieskonių, magnolijų, juodosios orchidėjos. Rudojo cukraus ar citrusinių vaisių natos suteiks šilumos ir jaukumo.

Aliejinės žvakidės

Aliejinės žvakidės gali tapti ne tik stilinga namų dekoracija (namelis, pelėda, dramblys ir pan.), bet ir naudingu interjero akcentu. Indo apačioje uždegę žvakę-tabletę, o į talpą žvakidės viršuje įpylę vandens ir įlašinę norimo eterinio aliejaus (rozmarinų, pušų ar saldžiųjų apelsinų), paskleisite namuose ir jaukios šviesos, ir malonaus kvapo.

Beje, jūsų pasirinktas aliejus ne tik kvėpins erdvę, bet ir suteiks naudos, pavyzdžiui, pušų eterinis aliejus ne tik valys orą, bet ir padės jūsų kvėpavimo takams. Taigi kuo puikiausias SPA jūsų namuose!

Jaukių, šviesių ir sveikatą stiprinančių švenčių!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.