„Pigu.lt“: atšilus orams, į viršų šovė kondicionierių ir ventiliatorių pardavimai

Oro temperatūrai viršijus +20C laipsnių, prekybos centro internete „Pigu.lt“ pirkėjai ėmė tiesiog šluoti oro kondicionierius ir ventiliatorius. Nuo birželio mėnesio pradžios klientų apsilankymų skaičius šiose prekių kategorijose išaugo net 5 kartus.

Vidutiniškai Lietuvos, Latvijos ir Estijos pirkėjai išleidžia apie 84 eurus oro vėsintuvui, apie 376 eurus kondicionieriui ir apie 34 eurus ventiliatoriui.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
Vidutiniškai Lietuvos, Latvijos ir Estijos pirkėjai išleidžia apie 84 eurus oro vėsintuvui, apie 376 eurus kondicionieriui ir apie 34 eurus ventiliatoriui.<br>123rf.com asociatyvi nuotr.
„Pigu.lt“ pardavimų vadovė Kristina Liškauskaitė.
„Pigu.lt“ pardavimų vadovė Kristina Liškauskaitė.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 15, 2022, 1:54 PM

Prekyba oro vėsinimo įrenginiais suaktyvėjo ir broliškuose Latvijoje bei Estijoje veikiančiuose e. prekybos centruose, valdomuose „PHH Group“.

Pirkėjų apsilankymas šiose prekių kategorijose nuo mėnesio pradžios „220.lv“ išaugo 3 kartus, „Kaup24.ee“ – 3,5 karto.

„Nors šiemet vasaros pradžia gerokai vėsesnė nei prieš metus, pirkėjų elgesys rodo, kad karščių tikimasi ir šį sezoną. Startavus vasarai, klientų dėmesio sulaukė visų tipų oro vėsinimo įrenginiai, tačiau populiariausi paieškoje išlieka mobilūs oro kondicionieriai“, – sako „Pigu.lt“ pardavimų vadovė Kristina Liškauskaitė.

Vidutiniškai Lietuvos, Latvijos ir Estijos pirkėjai išleidžia apie 84 eurus oro vėsintuvui, apie 376 eurus kondicionieriui ir apie 34 eurus ventiliatoriui.

Šiuo metu populiariausi mobilūs kondicionieriai, kurių galingumas neviršija 3kW – skirtų iki 25 kv. metrų ploto erdvėms.

Mobilų kondicionierių „Pigu.lt“ galima išsirinkti kainų rėžyje nuo 249 iki 650 eurų. Brangesni modeliai pasižymi didele galia ir papildoma šildymo funkcija.

„Mobilių oro kondicionierių populiarumą lemia patogumas – šaldyti patalpas galima iš karto išpakavus prekę, nereikia jokių papildomų montavimų“, – teigia K.Liškauskaitė.

Anot jos, didelio susidomėjimo tarp pirkėjų sulaukė ir mobilūs oro vėsintuvai, kurie veikia šalto vandens pagrindu. Oro vėsintuvą galima išsirinkti kainų rėžyje nuo 20 iki 260 eurų, populiariausi – kainuojantys nuo 50 iki 100 eurų.

Ventiliatorių tendencijos išlieka tokios pačios kaip ir praėjusiais metais. Populiariausi – ant žemės pastatomi ventiliatoriai, kurių kainos neviršija 40 eurų. Ventiliatorių kainos e. prekybos centre „Pigu.lt“ svyruoja nuo kelių iki 300 eurų.

Anot K.Liškauskaitės, įvairių prekių kainų augimas neaplenkė ir oro vėsinimo įrenginių. Skaičiuojama, kad kondicionierių ir kitų oro vėsinimo įrenginių kainos vidutiniškai kilo apie 15 procentų.

„Kainų kilimo tendenciją numatėme dar 2021-ųjų vasaros sezono pabaigoje. Siekdami klientams pateikti geriausią kainos pasiūlymą 2022 metais, nemaža dalimi asortimento apsirūpinome iš karto pasibaigus praėjusiam vasaros sezonui“, – pasakoja „Pigu.lt“ pardavimų vadovė.

Ji pabrėžia, kad prekybininkai iš anksto kruopščiai planuoja ir ruošiasi kiekvienam naujam sezonui: ir žiemai, ir vasarai. „Tiek kondicionierių, tiek ir kitos oro vėsinimo įrangos turime pakankamai. Karštajam sezonui yra pasiruošę ir mūsų pardavėjai, tad šiemet prekių, kaip ir pernai, nepritrūksime“, – sako K.Liškauskaitė.

„Pigu.lt“ priklauso didžiausiai Baltijos šalyse e. prekybos bendrovei „PHH Group“. Ji buvo suformuota „Pigu.lt“ susijungus su Suomijos prekybos milžine „Hobby Hall“.

„PHH Group“ valdo e. parduotuves ir prekybos platformas Suomijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje. Grupės valdomose e. prekybos platformose prekiauja daugiau nei 4000 pardavėjų, asortimentą sudaro daugiau nei 2 mln. prekių. Sesijų skaičius per metus siekia apie 150 milijonų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.