Pramogų vietą savo kieme pakeisite iš esmės: tereikia patikimos priemonės

Kaip suteikti naujos gyvybės mediniams sodo baldams ir paruošti juos vasarai. Maistas, draugai, grynas oras – juk vasarą sodas puiki vieta leisti laiką, tad graži aplinka ir tinkamai apsaugoti mediniai paviršiai leis mėgautis ne tik geru laiku, bet ir gražiu vaizdu.

Lietuvoje vis labiau populiarėja mediniai nameliai vaikams.
Lietuvoje vis labiau populiarėja mediniai nameliai vaikams.
Padenkite stalą gražia skalūnus primenančia „Pilkas akmuo“ spalva, suolą ir taburetes – natūralaus „Ąžuolo“ spalva.
Padenkite stalą gražia skalūnus primenančia „Pilkas akmuo“ spalva, suolą ir taburetes – natūralaus „Ąžuolo“ spalva.
Lauko virtuvės sienoms ir stalviršiui dažyti rinkitės tamsiai pilką spalvą „Drebulė“, kuri visus metus atrodys gražiai ir jaukiai.
Lauko virtuvės sienoms ir stalviršiui dažyti rinkitės tamsiai pilką spalvą „Drebulė“, kuri visus metus atrodys gražiai ir jaukiai.
Jūsų medinė tvora gali tapti paviršiumi vasaros pramogoms.
Jūsų medinė tvora gali tapti paviršiumi vasaros pramogoms.
Jei norite, kad mediniai sodo baldai tarnautų ilgai, juos reikia tinkamai apsaugoti.
Jei norite, kad mediniai sodo baldai tarnautų ilgai, juos reikia tinkamai apsaugoti.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Jun 20, 2022, 10:35 AM

Kiekvienais metais atėjus šiltiems orams norime kuo daugiau laiko praleisti sode. Vasarą čia galime užsiimti tuo, ką kitu metu darome namie – tai ir maisto gaminimas, ir bendros vakarienės, pramogos ir poilsis. Geru oru sodas gali tapti net darbo kambariu.

Maisto gaminimas lauke

Vasarą smagu su šeima ir draugais susiburti sodo virtuvėje. Lauko virtuvės sienoms ir stalviršiui dažyti rinkitės tamsiai pilką spalvą „Drebulė“, kuri visus metus atrodys gražiai ir jaukiai. Kad kepsnių sezonas galėtų tęstis iki rudens pabaigos, svarbu, kad lauke esantys mediniai paviršiai būtų gerai apsaugoti nuo atmosferos poveikio. Norėdami tai padaryti, nuvalykite paviršius šepečiu su vandeniu ir valikliu, jei reikia, tolygiai nušlifuokite švitriniu popieriumi ir nudažykite dviem pusskaidrės medienos apsaugos priemonės sluoksniais.

Jei dengsite naują medieną – nepamirškite medienos įmirkyti gruntu, pvz. „Pinotex Base BPR“, kuris užtikrins, kad medienos nepaveiktų grybinės ydos bei kenkėjai, nes jis įsigeria į gilesnius medienos sluosnius. O galutinei gražią išvaizdą suteikiančiai apdailai puikiai tiks „Pinotex Extreme Lasur“, apsauganti medieną iki 12 metų, o dėka unikalios „StayClean“ technologijos nešvarumus nuo padengto paviršiaus nuplauna lietus.

Sudėtyje esančios silicio dalelės užtikrina, kad pirmą kartą ant paviršiaus patekęs vanduo sudrėkina nešvarumus, bet nepraleidžia vandens į pačią medieną, o antrą kart vandeniui patekus ant paviršiaus nešvarumai nusiplauna savaime. Kuo švaresnis paviršius, tuo ilgiau tarnauja medienos apsaugos priemonė.

Atnaujinkite savo sodo baldus

„Ąžuolo“ spalvos staliukas ir kėdės sodo spalvų gamą papildo natūralios medienos grožiu. Jei norite, kad mediniai sodo baldai tarnautų ilgai, juos reikia tinkamai apsaugoti. Tiesiog nuvalykite nešvarius paviršius drėgna šluoste ir tuomet valikliu, pvz. „Pinotex Terrace & Wood Cleaner“ pašalinkite seną alyvos arba ploną medienos apsaugos sluoksnį, norint pašalinti storesnį medienos priežiūros priemonės sluoksnį, reikia naudoti švitrinį popierių arba pakartotinai apdoroti paviršių plovikliu. Tuomet visas šiurkščias vietas tolygiai nušlifuokite švitriniu popieriumi ir nualyvuokite paviršius dviem pasirinkto atspalvio medienos alyvos sluoksniais.

Tam puikiai tiks iki 3 metų apsauganti „Pinotex Solar Terrace&Wood Oil“ medienos alyva, skirta terasoms ir lauko baldams. Su šia alyvą net keletą sezonu džiaugsitės gražiu medienos paviršiumi. Po alyvavimo ant paviršiaus likusį alyvos perteklių reikia nuvalyti šluoste.

Pasirinkite gražią vietą pietauti su šeima sode

Ilgiems pietums ar vakarienei reikia gražaus ir visus metus apsaugoto valgomojo stalo. Padenkite stalą gražia skalūnus primenančia „Pilkas akmuo“ spalva, suolą ir taburetes – natūralaus „Ąžuolo“ spalva. Norėdami apsaugoti ir atnaujinti sodo pietų stalą, nuvalykite medieną šepečiu su vandeniu ir valikliu. Tada tolygiai nušlifuokite paviršius švitriniu popieriumi ir užtepkite du sluoksnius pasirinkto atspalvio medienos alyvos. Po alyvavimo ant paviršiaus likusį alyvos perteklių reikia nuvalyti šluoste.

Medinė tvora puikiai tinka ir pramogoms

Jūsų medinė tvora gali tapti paviršiumi vasaros pramogoms. Sode galite lengvai atidaryti lauko kino teatrą – tereikia projektoriaus ir prie tvoros pritvirtinto balto audeklo. Norėdami paruošti tvorą Džeimso Bondo filmų vakarui, nuvalykite nuo jos nešvarumus kietu šepečiu (ne vieliniu) ir ištraukite iš lentų senus vinis ir varžtus.

Nuvalykite medieną tinkama valymo priemone, švitriniu popieriumi nušlifuokite šiurkščias vietas ir laikui bėgant atšerpetojusias lentų dalis. Jei tvora anksčiau nebuvo dažyta, nepamirškite naudoti medienos gruntavimo dažų, pvz. „Pinotex Wood Paint Primer“.

Galiausiai tvorą nudažykite dviem pasirinkto atspalvio medienos dažų sluoksniais. Šiam projektui puikiai tiks „Pinotex Wood Paint Extreme“, unikalios savaiminio valymosi technologijos „StayClean“, itin patvarūs vandeniniai medinių fasadų dažai. Dangoje esančios silicio dalelės suteikia paviršiui savaiminio valymosi savybių, kurių dėka nešvarumus nuo dažyto paviršiaus nuplauna tiesiog lietus.

Su šiais dažais užtikrinama ilgalaikė – iki 16 metų trukmės medinio paviršiaus apsauga nuo atmosferos poveikio. Ilgam galėsite pamiršti dažymo rūpesčius. Tvorą galite nudažyti, pavyzdžiui, šviesiai pilku atspalviu ON.00.45, kuris nuostabiai atrodo sodo lempų šviesoje.

Nepamirškite ir mažųjų pramogų

Kone kiekvienas vaikas svajoja apie medinį namelį sode, kuriame galėtų svajoti, žaisti namus, parduotuvę, pasislėpti nuo saulės kaitros ar lietaus. Lietuvoje vis labiau populiarėja mediniai nameliai vaikams. Ne ką mažiau svarbu apsaugoti ir šių namelių medieną nuo atmosferos poveikio ir tuo pačiu suteikti žaismingą išvaizdą, priderinti prie kitų sode esančių elementų. Rinkitės pusskaidrę medienos apsaugą arba medienos dažus iš Pinotex asortimento ir pamirškite namelio perdažymą nuo 5 iki 16 metų.

„Pinotex“ asortimente rasite viską, ko reikia medienai, ploviklių, gruntų, alyvų, pusskaidrių lazūrų, dažų medienai. „Pinotex“ produktų ieškokite statybinių, apdailos ir buities prekių parduotuvėse. Daugiau informacijos www.pinotex.lt.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.