Panevėžietė negailėjo pagyrų dėl retų augalų galvas pametusiems kaimynams: jų kuriamas grožis džiugina visą rajoną

Panevėžyje, Rožyne, auga išskirtinio grožio, egzotiniai augalai. Jie jau daugiau nei dešimtmetį žydi panevėžiečių Genutės ir Petro Linkevičių kieme.

Rožyne kaimynus džiugina neįprasti egzotiniai augalai.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Rožyne kaimynus džiugina neįprasti egzotiniai augalai.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Rožyne kaimynus džiugina neįprasti egzotiniai augalai.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Rožyne kaimynus džiugina neįprasti egzotiniai augalai.<br>Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Samanta Ilonytė, www.jp.lt

Jul 9, 2022, 10:05 AM

Atkeliavo iš Krymo

„Pamačiau pro langą labai neįprasto grožio medį, nuostabiais baltais žiedais. Aš žinau, mano kaimynai Genutė ir Petras labai myli bei puoselėja visokius augalėlius, gėlytes ir prieskoninius augaliukus, bet šis medis neeilinis“, – apie Linkevičių kieme augančią katalpą pasakojo kaimynė Lina Veršelienė.

Patys Linkevičiai – kuklūs, todėl visą istoriją patikėjo perpasakoti kaimynei, kuri noriai bendravo su naujienų portalo JP žurnalistais.

Prieš trylika metų pažįstama moteris atvežė dovanų Genutei mažą daigelį, kurį parvežė jai iš Krymo. „Tai šiltų kraštų augalas, tačiau jį su didele meile Genutė su Petru prižiūrėjo, laistė, puoselėjo bei labai norėjo pažiūrėt,i kas čia per augalas. O tai, pasirodo, katalpa“, – augalo atsiradimo Linkevičių kieme istoriją dėstė ji.

Rožyne kaimynus džiugina neįprasti egzotiniai augalai.

Vaizdu džiaugiasi visi kaimynai

Pasak L. Veršelienės, šie žmonės – pamišę dėl retų augalų. „Pradžioje medis augo kieme, o po to užaugo didesnis ir persodino į šalikelę. Na, ir štai koks gražuolis išaugo! Žiedai balti, nuostabaus grožio, lapai ryškiai žalios spalvos. Reginys – fantastiškas. Labai džiaugiasi visi artimiausi kaimynai šiuo neįprastu augalu“, – tikino moteris.

„Kiek žinau, tokį medį, retai kas turi, nes tai yra šiltųjų kraštų augalas. O mano kaimynai turi ir dar vieną netikėtą augalą. Tai – kaktusas, kuris žiemoja lauke! Stebuklingo grožio žiedai, žydi vos kelias dienas.

Atkreipkite dėmesį, žiedo vidurėlyje yra mažas kaktusiukas. Labai džiaugiuosi, jog yra tokių darbščių žmonių, kurie taip puoselėja grožį. Didžiuojamės turėdami tokius kaimynus, į kuriuos, manau, turime lygiuotis visi“, – pabrėžė panevėžietė L. Veršelienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.