Meno kūrinys sostinės paežerėje lūžta: apmaudu – išleista 20,5 tūkst. eurų

Prieš pusmetį prie Šeškiuko ežero pastatytus skulptūrinius suolus „Geo Art“ už 20,5 tūkst. eurų pamėgo jaunimas. Atsiranda užrašų, skelbiančių, kad Petras myli Joną, o kai kurios lentelės jau ėmė lūžinėti.

Fabijoniškių gyventojai pranešė, kad suolus už 20,5 tūkst. eurų reikia taisyti.<br>Lrytas.lt koliažas.
Fabijoniškių gyventojai pranešė, kad suolus už 20,5 tūkst. eurų reikia taisyti.<br>Lrytas.lt koliažas.
Fabijoniškių gyventojai pranešė, kad suolus už 20,5 tūkst. eurų reikia taisyti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Fabijoniškių gyventojai pranešė, kad suolus už 20,5 tūkst. eurų reikia taisyti.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nors „Geo Art“ suolai nelabai tinka sėdėti, jaunimas kito pasirinkimo neturi – senieji suolai apsemti.<br>LR archyvo nuotr.
Nors „Geo Art“ suolai nelabai tinka sėdėti, jaunimas kito pasirinkimo neturi – senieji suolai apsemti.<br>LR archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Aug 5, 2022, 4:23 PM, atnaujinta Aug 5, 2022, 4:30 PM

Savivaldybė sulaukė Fabijoniškių gyventojų pranešimo, kad trijų suolų lentelės išlūžusios ir styro aštrūs medsraigčiai.

Tačiau Miesto tvarkymo ir aplinkos apsaugos skyrius dar nesureagavo – nesiųsi juk darbininkų dėl kelių medsraigčių.

Nors „Geo Art“ suolai nelabai tinka sėdėti, jaunimas kito pasirinkimo neturi. Mat Šeškiuko ežeras patvinęs, kiti suolai apsemti arba likę per arti vandens.

„Geo Art“ išgarsėjo praėjusią žiemą, kai viešųjų ryšių specialistas Liutauras Ulevičius nusistebėjo, kad įgyvendindama programą „Kuriu Vilnių“ savivaldybė už tris suolus sumokėjo 20,5 tūkst. eurų.

Tiesa, tarp dvylikos projektų, kuriems nusišypsojo laimė gauti finansavimą, kūrinys „Geo Art“ užėmė vienuoliktąją vietą, o pagal skirtų pinigų sumą – tik devintąją.

Apsilankęs prie Šeškiuko ežero Šeškinėje ir pasėdėjęs ant vieno iš trijų suolų, už kuriuos savivaldybė paklojo minėtą pinigų sumą, L.Ulevičius sakė suprantąs, kad menas ir kiekviena idėja turi savo kainą, bet toks sprendimas turėjo būti galutinai persvarstytas savivaldybės ir jai galėjo kilti abejonių dėl numatyto objekto vertės.

Anot savivaldybės atstovų, šios programos tikslas yra skatinti menininkų ir vietinių gyventojų diskusiją.

„Daugelis menininkų tariasi su bendruomenėmis dėl meno kūrinių, taip pat ir pačios bendruomenės dalyvauja šioje programoje siūlydamos savo projektus“, – tikino pusę milijono eurų programos „Kuriu Vilnių“ kūriniams išdalijusi savivaldybė.

Savivaldybės tarybos „Laisvės ir teisingumo“ frakcijos atstovė Diana Stomienė sakė, kad vertinti programos „Kuriu Vilnių“ lėšų skirstymo kriterijus sunkoka, nes nugalėtojams nustatyti buvo surinkta rimtų ekspertų grupė.

„Be to, kainuoja idėjos, o menininko idėją įvertinti labai sunku. Kūrėjas pateikė sąmatą, ją savivaldybė patvirtino, tai meno žmogus ir kuria“, – dėstė D.Stomienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.