Patarimai planuojant išlaidas būsto remontui

Visiems ateina laikas atnaujinti savo būstą. Galbūt erzina sienų įtrūkimai, svetainės sofa tapo nepatogi, reikia naujos buitinės technikos, o gal norite tiesiog papildyti interjerą naujomis detalėmis? Kad ir kokį poreikį turėtumėte namų remontui ar atnaujinimui, visa tai reikalauja ne tik papildomo laiko, bet ir pinigų. Tam, kad visas remonto procesas būtų sklandesnis, pateikiame kelis patarimus, kurie pravers prieš planuojant atitinkamus pirkinius ir darbus bei leis neišleisti daugiau, nei norėjote.

BNP nuotr.
BNP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2022-09-09 09:59, atnaujinta 2022-09-09 10:52

Ką reikėtų įvertinti pradedant namų remontą arba atnaujinimą?

  • Namų atnaujinimo poreikis. Tiesa, kad didesni namų remonto darbai pareikalauja nemenkų išlaidų. Todėl tam, kad finale nereikėtų nusivilti išleidus daugiau, prieš planuojant atnaujinimą reikėtų iki galo įsivertinti savo poreikius. Ar jau išsigryninote būsto remonto viziją?
    Jei gyvenate sename būste, įvertinkite, galbūt šalia numatytų darbų reikėtų atlikti elektros instaliacijos arba sanitarinių mazgų keitimą, sienų, lubų, grindų tvarkymą. Priešingu atveju, jei būstas yra naujas, galbūt užteks atlikti kosmetinį remontą – sienų, lubų perdažymą ir panašius darbus. Tik turėdami tikslų reikiamų atlikti darbų sąrašą galėsite planuoti išlaidas;
  • Skiriamas biudžetas. Atlikus pirmą žingsnį, metas apsvarstyti sumą, kurią galite skirti savo namo ar buto remontui. Į ją reikėtų įtraukti išlaidas statybinėms medžiagoms, baldams, buitinei technikai ar kitoms interjero detalėms, kurias svarstote įsigyti. Nepamirškite ir reikalingų meistrų darbo sąnaudų.
    Įsivertinus reikiamą biudžetą namo atnaujinimui, rekomenduojame bent 10% numatytos sumos atsidėti netikėtoms išlaidoms proceso metu arba per laiką išaugusioms medžiagų kainoms. Taip išvengsite papildomo streso dėl viršytų numatytų išlaidų, nes turėsite pasiruošę pinigų būtent tokiems atvejams, kurie atliekant remontą pasitaiko gan dažnai;
  • Medžiagų ir meistrų darbo kokybė. Atliekant būsto remontą, visuomet verta investuoti į kokybiškus baldus, buitinę techniką, dekoro detales, medžiagas bei meistrų darbą. Jei atrodo, kad tam tikrose vietose galite pataupyti, gerai apsvarstykite šį sprendimą, kad apsidraustumėte nuo lūkesčių nepatenkinančio rezultato.
    Galite susidurti su situacija, kai įsigijus nekokybiškas prekes arba samdant nekompetentingus meistrus gali tekti perdaryti visą darbą, o tokiu atveju padvigubinsite numatytas išlaidas.
    Todėl prieš rinkdamiesi medžiagas ir jūsų namų remontą atliksiančius profesionalus, aptarkite būsimus darbus, paprašykite jau atliktų remontų pavyzdžių, paieškokite atsiliepimų internete. O galbūt patikimą meistrą gali rekomenduoti jūsų artimieji, kolegos arba draugai? Labai svarbu sutarti tikslią kainą dar prieš pradedant darbus, o atsiradus papildomiems, meistrai turi įspėti apie jų įkainius.

Ką daryti jeigu pritrūksta pinigų remontui užbaigti?

Net turintiems kruopštų numatytų darbų ir biudžeto planą pasitaiko nenumatytų ir jį viršijančių išlaidų. Visgi, noras pabaigti pradėtus namų atnaujinimo darbus ir džiaugtis savo svajonių būstu dažnai būna didesnis nei poreikis sutaupyti. Iš anksto numatyti tikslias išlaidas yra gan sudėtinga, nes statybinių medžiagų ir interjero detalių pardavime nuolat jaučiamas kainų svyravimas, be to, remonto metu gali paaiškėti, kad reikia keisti daugiau, nei buvo suplanuota iš pradžių.

Jei susidūrėte su didesnėmis būsto atnaujinimo išlaidomis, nesijaudinkite. Kreipkitės į „Bobutės paskola“ dėl kredito būsto remontui pabaigti. Paskolas galite gauti visiems poreikiams – reikalingoms medžiagoms ir įrankiams įsigyti, patikimiems meistrams nusamdyti, aplinkos sutvarkymui, namo stogo ar langų keitimui, svajonių baldų, buitinės technikos ar stilingų interjero elementų įsigijimui. Reikiama suma į jūsų sąskaitą bus pervesta vos per kelias minutes, todėl galėsite nestabdyti remonto darbų ir greičiau džiaugtis atsinaujinusiu būstu.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.