Nerimaujate, kad galite likti be elektros: atsakė, kada apsimoka investuoti į generatorių

Kada žmogus jaučiasi ramus? Kai būna pasirengęs galimiems netikėtumams. Rusijos atakos sugadino beveik pusę Ukrainos energetikos sektoriaus, kalbama apie galimą energetikos krizę visoje Europoje. Ką galime padaryti? Padėti su agresoriumi kovojantiems ukrainiečiams ir lygiagrečiai pagalvoti apie „savo kiemą“ – energijos tiekimo užsitikrinimą.

Kada žmogus jaučiasi ramus? Kai būna pasirengęs galimiems netikėtumams.<br>Autorių nuotr.
Kada žmogus jaučiasi ramus? Kai būna pasirengęs galimiems netikėtumams.<br>Autorių nuotr.
Kada žmogus jaučiasi ramus? Kai būna pasirengęs galimiems netikėtumams.<br>Autorių nuotr.
Kada žmogus jaučiasi ramus? Kai būna pasirengęs galimiems netikėtumams.<br>Autorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 10, 2022, 11:54 PM, atnaujinta Dec 29, 2022, 10:01 AM

Geriausia strategija – pasirengti

Vis daugiau namų savininkų pagalvoja apie alternatyvų galios šaltinį – elektros generatorių. Ar verta į jį investuoti, spręskite apsvarstę savo biudžetą ir asmenines aplinkybes. Jei dirbate iš namų, jei jūsų veiklos sričiai reikalingas užtikrintas elektros energijos tiekimas ir norite apsidrausti kritinių situacijų metu, tuomet generatorius gali būti visai patraukli mintis. Taip, išleisite pinigų, tačiau nerimo tikrai turėtų sumažėti, ypač įvertinus privalumus:

Nutrūkus elektros energijos tiekimui, jį garantuos generatorius. Juo greitai atkursite savo įprastus buities patogumus: veiks televizorius, šaldytuvas, namų šildymo ir kondicionavimo sistemos, kompiuteris, kiti prietaisai.

Apsaugokite rūsį nuo pavojingos drėgmės. Jei name ilgą laiką neturėsite elektros tiekimo, galite susidurti su didelėmis problemomis. Pavyzdžiui, žiemos metu vamzdžiai gali užšalti ir sutrūkti, todėl būstui gali būti padaryta didelė žala. Turėdami generatorių, visuomet jausitės ramūs, jei per šalčius susidursite su elektros energijos tiekimo pertrūkiais.

Svarbu pasirūpinti maistu. Dingus elektrai, galite netekti viso šaldytuve ir šaldiklyje laikyto maisto, jo atsargų. Jei elektros energijos tiekimas nebus atkurtas per ilgesnį laiką, galite išmesti daug maisto produktų. Todėl generatorius šiuo atveju tikrai pravers.

Generatorius suteikia namų savininkams ramybę, nes užtikrina saugumą avarijų ar nelaimių metu. Jūsų šeima ne tik jausis patogiai, bet ir bus saugi, tarkim, patikimai veiks namų signalizacija. Be to, kai elektros tiekimas grįžta, generatoriai neleidžia įtampos svyravimams ir šuoliams sugadinti jūsų namų elektros sistemos. Tai sumažina gaisrų ar trumpųjų jungimų riziką.

Naudotis generatoriumi – paprasta

„Kai kalbame apie generatoriaus pirkimą ekstriniams atvejams, galvoje turime nešiojamus, mobilius prietaisus. Tai nėra tas pats, kas namuose įrengti rezerviniai generatoriai – pastarieji įsijungia automatiškai, vos elektros tinklai nustoja tiekti energiją. Nešiojamasis generatorius yra mažesnis ir reikalauja daugiau planavimo“, – aiškina „Varlė.lt“ ekspertas Aivaras Saniukas.

Nesvarbu, ar ieškote generatoriaus namams, verslui ar laisvalaikiui, mobilūs prietaisai yra lengvai pritaikomi pagal poreikį: jie gali būti naudojami avariniu atveju ar sukurti įspūdingą vakarėlio atmosferą jūsų namų kieme.

Iš esmės generatorius – tai „elektros dėžė“, tačiau saugi ir patikima, jei laikysitės instrukcijų ir tinkamai ją užpildysite degalais (benzinu, dyzeliu). Jei nerimaujate, jog nuolat reikės stebėti degalų lygį, tai neverta: generatoriai automatiškai išsijungia, užuot toliau veikę ir sugadinę įrangą.

Generatoriai pagaminti taip, kad būtų patvarūs, saugūs ir ilgaamžiai. Nemažai daliai pirkėjų rūpi ne tik patikimas elektros tiekimas, bet ir įrenginio veikimo keliamas triukšmas.

„Pasikonsultavę su specialistu, galėsite išsirinkti jums tinkamą generatorių, nesibaimindami, kad jis dirbdamas trikdys namiškius, kaimynus ar naminius (bei laukinius) gyvūnus. Kaip tobulėja visos technologijos, taip ir elektros generatorių gamintojai ieško būdų, kai sukurti tylesnį ir ilgiau veikiantį galingą prietaisą“, – aiškina A. Saniukas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.