Penki žingsniai, padėsiantys pasiruošti kiemo tvoros ir vartų įrengimui

Norintys apsitverti kiemą tvora ir įsirengti vartus neretai susiduria su daugybe klausimų: kokios būna tvorų rūšys, kuri labiausiai tiktų konkrečiam sklypui, kokius vartus rinktis, kad tvora ne tik apsaugotų namų turtą, šeimos privatumą, puoštų namų aplinką, bet ir tarnautų ilgus metus. Daugybę metų tvorų ir vartų gamyba užsiimančios Ryternatvoros.lt atstovai dalinasi patarimais, į ką pirmiausia reikėtų atkreipti dėmesį ir kokie žingsniai reikalingi, ruošiantis įsirengti tvorą.

Tvoros įrengimas.<br>Ryternatvoros.lt nuotr.
Tvoros įrengimas.<br>Ryternatvoros.lt nuotr.
Tvoros įrengimas.<br>Ryternatvoros.lt nuotr.
Tvoros įrengimas.<br>Ryternatvoros.lt nuotr.
Tvoros įrengimas.<br>Ryternatvoros.lt nuotr.
Tvoros įrengimas.<br>Ryternatvoros.lt nuotr.
Tvoros įrengimas.<br>Ryternatvoros.lt nuotr.
Tvoros įrengimas.<br>Ryternatvoros.lt nuotr.
Tvoros įrengimas.<br>Ryternatvoros.lt nuotr.
Tvoros įrengimas.<br>Ryternatvoros.lt nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Jan 11, 2023, 3:57 PM

Pirmas žingsnis: sklypo apžiūra

Pirmiausia nekilnojamojo turto savininkas turėtų įvertinti savo turimą sklypą: kaip arti yra kaimynai, koks jūsų namas, kur bus kiemo vartų ir vartelių vieta.

Turėdami mažą kiemą ir vieno aukšto namą, verčiau rinkitės žemesnę tvorą, kuri nesumažins ir taip mažos jūsų kiemo erdvės.

Jūsų tvora taip pat neturėtų užstoti kaimynams pietinės jų namų pusės, todėl tvoros permatomumas gali būti ne didesnis nei 50 proc., o aukštis – ne didesnis nei 160 cm.

Turėdami aiškią viziją, galėsite judėti toliau ir rinktis tvoros modelį.

Antras žingsnis: tvoros modelio pasirinkimas

Tvoros modelio pasirinkimas dažnai priklauso nuo paties sklypo šeimininko poreikių. Vienam svarbiausia, kad tvora puoštų aplinką ir būtų estetiškai patraukli, kitas ieško privatumo ir apsaugos nuo aplinkinių akių.

Sodybų aptvėrimui dažniausiai žmonės renkasi patį paprasčiausią – segmentinės tvoros modelį. Ši tvora yra suvirinta iš vielos ir stulpelių.

Ieškantiems ilgaamžiškos, kokybiškos ir patikimos tvoros tinkamiausias variantas yra metalinė tvora. Platus šių tvorų modelių diapazonas leidžia susikurti individualų ir išskirtinį tvoros dizainą nuo horizontaliai tvirtinamų tvoralenčių, kurių plotį ir tarpą tarp jų galima suprojektuoti pagal kiekvieno kliento viziją, iki vertikalių modelių – metalo profilių arba berėmių, kitaip vadinamų „šukų“ tvorų.

Net ir neradę norimo modelio, pasirinkę metalinę tvorą, klientas turi visišką laisvę sukurti savo tvoros dizainą, kurį „Ryterna tvoros“ specialistai suprojektuos ir įgyvendins.

Belieka tik nuspręsti, ar jam yra malonesnis visiškai aklinos, maksimaliai privatumą saugančios tvoros modelis, ar linksta prie modernesnio, atviresnio varianto, kaip, pavyzdžiui, berėmė tvora, kurios metalinė konstrukcija yra sudaryta iš metalinių strypų su nusmailintomis viršūnėmis.

Trečias žingsnis: vartų ir vartelių pasirinkimas

Ne mažiau atsakingas žingsnis ir vartų bei vartelių pasirinkimas. Anot tvoras ir vartus gaminančios įmonės ekspertų, klientai dažniausiai nori, kad kiemo tvoros vartai būtų patikimi, patogūs ir nesukeltų papildomų rūpesčių dėl neveikiančios automatikos ar šaltuoju metų laiku užšalusio atidarymo mechanizmo.

Renkantis kiemo vartus, atsižvelgiant į kiemo projektą, turite nuspręsti norite stumdomų ar atveriamų vartų.

Klasikinis ir įprasčiausias vartų mechanizmo tipas – atveriami kiemo vartai. Jie gali būti atveriami į išorę arba į vidų. Taip pat galimas ir atvėrimas viena varčia į vidų, kita – į išorę. Toks vartų mechanizmo tipas labiau tinkamas, turint didesnį kiemą.

Šiuo metu populiariausi vartai – stumdomi. Šie vartai stumiasi į šoną, todėl atsidarydami neužima vidinio kiemo ploto ir yra itin patogūs, turint nedidelio ploto kiemą.

Svarstantiems apie automatinius stumdomus kiemo vartus ekspertai rekomenduoja įvertinti, ar vartams atidaryti į šoną bus palikta pakankamai vietos. Įprastai 5 metrų pločio vartų atidarymui prireiks mažiausiai 7 metrų pločio šoninės erdvės.

Ketvirtas žingsnis: automatinės vartų sistemos pasirinkimas

Greitam vartų atvėrimui bei užvėrimui reikėtų ir aukštos kokybės automatinės vartų valdymo sistemos. Šiandien daugybė gamintojų siūlo automatines vartų sistemųasų. Kaip išsirinkti patikimą?

Renkantis automatinę vartų atvėrimo sistemą ekspertai siūlo atsižvelgti į tvoros atidarymo ir uždarymo greitį, taip pat veikimo garsą (ar ji pakankamai tyli), elektros energijos suvartojimą.

Ryternatvoros.lt savo klientams siūlo pažangią įmonės „Roger Technology“ pagamintą „Digital Brushless“ vartų automatiką, kuri iš aukščiausios kokybės žaliavų gaminama Italijoje.

Ši automatika ne tik dirba itin tyliai, suvartoja mažai elektros energijos, kas šiuo metu itin aktualu, bet ir pasižymi dideliu vartų atidarymo ir uždarymo greičiu, kuris siekia iki 28 m/min. (įprastai kitų sistemų greitis siekia vos iki 11 m/min.).

Dėl skaitmeninio variklio, kuris pradeda veikti itin didele jėga, variklis išjudina net ir užšalusius metalinius vartus, todėl ši automatinė vartų atvėrimo sistema yra nepamainoma, gyvenant Lietuvoje, kur greitai keičiasi oro sąlygos: staiga snygį keičia lijundros, šalnos, akimirksniu ledu padengiančios metalinius kiemo vartus.

Penktas žingsnis: patikimo tvoros gamintojo ir meistrų pasirinkimas

Tvora turi tarnauti ilgai, todėl reikėtų atidžiai rinktis ne tik tvoros gamintoją, bet ir meistrus, kurie ją įrengs. Būtina įvertinti ne tik įmonės, gaminančios tvoras, patirtį, bet ir tai, ar ji suteiks tvorai bei vartams garantinį aptarnavimą po įrengimo darbų. Taip pat verčiau rinktis meistrus, kurie yra susipažinę su įmonės produkcija ir gerai žino tvoros bei vartų įrengimo specifiką.

Ryternatvoros.lt, savo veiklą pradėjusi 1993 metais, šiandien yra gerai žinoma kaip garažo vartų, pramoninių vartų, lauko durų, tvorų gamybos lyderė ne tik Lietuvoje, bet ir Europoje. Įmonė visiems savo produktams suteikia garantiją ir vieninteliai Lietuvoje turi garantinio aptarnavimo komandą. Iškilus menkiausioms problemoms, jų spręsti atvyksta įmonės profesionalai.

Įmonė savo klientams gali pasiūlyti aukščiausią tvorų ir vartų gaminių kokybę, ilgaamžiškumą dėl to, kad visas gamybos procesas nuo metalo paruošimo iki tvoros sukonstravimo yra jų priežiūroje.

Tai padeda užtikrinti, kad tvora ne tik saugotų, puoštų kliento namų aplinką, bet ir be jokių rūpesčių tarnautų ilgą laiką.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.