Skandinaviško stiliaus žaliuzės: kaip pritaikyti skirtinguose interjeruose?

Tinkami langų uždengimai yra būtini norint suteikti kambario interjerui išbaigtumą. Jie užtikrina privatumą, šviesos valdymą ir išpildo esamą interjero stilių.

„Dextera“ nuotr.
„Dextera“ nuotr.
„Dextera“ nuotr.
„Dextera“ nuotr.
„Dextera“ nuotr.
„Dextera“ nuotr.
„Dextera“ nuotr.
„Dextera“ nuotr.
„Dextera“ nuotr.
„Dextera“ nuotr.
„Dextera“ nuotr.
„Dextera“ nuotr.
„Dextera“ nuotr.
„Dextera“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (7)

Lrytas.lt

Feb 27, 2023, 1:46 PM, atnaujinta Feb 27, 2023, 3:20 PM

Atnaujindami tik langų uždengimus, galite pakeisti visą kambario interjero pojūtį. Šiam tikslui pasiekti siūlome minimalistines, lengvas, lengvai prižiūrimas skandinaviško stiliaus žaliuzes. Šiuo metu horizontalios langų uždengimo juostos tampa vis populiaresniu interjero dizainerių ir namų savininkų pasirinkimu, nes leidžia lengvai reguliuoti natūralią dienos šviesą ir kartu užtikrinti pakankamai privatumo.

Vienas brangesnių tokio tipo sprendimų yra medinės žaliuzės, tačiau kaip pigesnę alternatyvą dizaineriai vis dažniau rekomenduoja ir skandinaviško stiliaus žaliuzes su aliuminio juostomis. Tinkamai pritaikius interjere šiuolaikiškas skandinaviško stiliaus žaliuzes vizualiai gali būti net sudėtinga atskirti nuo medinių. Kartais šiuos skirtumus galima pamatyti tik įdėmiai apžiūrėjus iš arčiau arba jas liečiant.

 

Lengvos, plonos skandinaviško stiliaus žaliuzių lamelės (juostos) leidžia neužtamsinti vaizdo pro langą, tačiau apsaugo nuo praeivių žvilgsnių. Pagamintos iš lengvai prižiūrimo aliuminio, skandinaviško stiliaus žaliuzės neapsunkina lango, atrodo elegantiškai ir rafinuotai. Be to, tai gamtą tausojantis pasirinkimas, nes aliuminis yra rūšiuojamas ir perdirbamas.

dextera.lt/zaliuzes/"="">dextera.lt/zaliuzes/"" target="_blank">Skandinaviško stiliaus žaliuzės patiks ir mėgstantiems spalvas. Be klasikinės baltos yra galimybė rinktis ir pastelinių, žemiškų arba ryškių ar net metalizuotų atspalvių žaliuzes. Vaikų kambariui mėgstamos rausva, melsva spalvos.

Ar plonos, dieninės užuolaidos tinkamiausias sprendimas langams?

Jei jūsų svetainėje ar miegamojo zonoje patenka daug natūralios šviesos, permatomos užuolaidos yra vienas iš būdų pridengti langus, tačiau jos neleidžia kontroliuoti intensyvaus šviesos srauto. Skandinaviško stiliaus žaliuzės yra itin funkcionalus ir stilingas būdas papuošti svetainės ar kito kambario langą. Be to jos itin dera su dieninėmis ar naktinėmis užuolaidomis. Tokiu būdu paprastai ir nebrangiai galėsite sukurti unikalų ir itin madingą, savo namų interjerą.

Kaip pritaikyti skandinaviško stiliaus žaliuzes skirtinguose interjeruose?

Modernus ir šiuolaikiškas interjeras

Jei jūsų namuose vyrauja modernus, šiuolaikiškas interjero stilius, jame vyrauja šaltos spalvos, juodi, pilki arba balti tonai. Šiuolaikinių namų, modernūs interjerai pasižymi griežtomis linijomis, sterilumu, paprastu stiliumi be didelių pastangų ar puošybos elementų.

Provanso, kaimiškas (angl. rustic) interjeras

Natūraliems, provanso stiliaus akcentams tinka švelnūs smėlio atspalviai ir itin madingas akcentas – balinti mediniai baldai ir kiti iš medienos ar jos imitacijos pagaminti interjero elementai. Šis stilius yra pakankamai lankstus, todėl jį galima derinti su minimalistiniais elementais ar skandinaviško stiliaus žaliuzėmis taip sukuriant harmonija, jaukumu, švara bei paprastumu dvelkiančius namus.

Minimalistinis, skandinaviškas interjeras

Jei mėgstate išsiskirti, metalinių atspalvių skandinaviško stiliaus žaliuzės bus itin tinkamas akcentas jūsų interjere. Jei šis sprendimas atrodo pernelyg drąsus, rinkitės šviesesnį metalinį blizgesį arba pilkas, baltas žaliuzes bei tamsesnius metalinius akcentus visame interjere.

Modernus – klasikinis interjeras

Šiame interjete siekiama išlaikyti aiškų ir švarų stilių. Dėl šios priežasties ryškius langų audinių raštus ir ornamentus keičia vientisumas ir švelni, raminanti spalvų paletė – pilka, kreminė, balta, dramblio kaulo. Tokiame interjere drąsiai įsikomponuoja gausybė pastelinių atspalvių. Būtent dėl to, pasirinkus skandinaviško stiliaus žaliuzes, namuose bus lengva sukurti atpalaiduojančią, tačiau šiuolaikiška elegancija pasižyminčią poilsio oazę, neįnešant papildomo nereikalingo stiliaus triukšmo.

Skandinaviško stiliaus žaliuzės nesensta, visiškai nebijo drėgmės ar temperatūros pokyčių. Žaliuzės kompaktiškos, neapsunkina namų interjero ir užima mažai vietos, nesugeria kvapų bei dulkių, jos yra labai lengvai prižiūrimos. Įvairiaspalvės žaliuzės iš dviejų pločių juostų – 16 mm ir 25 mm.

  • Skandinaviško stiliaus žaliuzės yra atsparios spindulių poveikiui, todėl neblunka;
  • Žaliuzes patogu montuoti įvairiais būdais: ant lango rėmo, sienos arba lubų;
  • Žaliuzės sulaiko ne tik nepageidaujamus saulės spindulius, bet ir neleidžia patalpai įkaisti;
  • Itin patogu valdyti žaliuzių juostų padėtį, tokiu būdu reguliuojant į patalpą patenkančios šviesos kampą ir kryptį.

Sakoma, kad kiek žmonių tiek ir skonių. Tikriausia taip ir yra. Tačiau tai kas patogu – visada pasiteisina. Todėl DEXTERA gaminami roletai ir žaliuzės bus ne tik gražūs, bet pirmiausiai – praktiški ir patogūs. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?