Kėdainių daugiabučio gyventojai užuodžia tragedijos kvapą – juos šiurpina nuolatiniai kaimynės išsišokimai

Viename Kėdainių miesto penkiaaukščiame name gyvenanti moteris yra puikiai žinoma policijos pareigūnams, greitosios medicinos pagalbos medikams ir net ugniagesiams gelbėtojams. Nėra mėnesio, kad pas ją nevyktų specialiosios tarnybos. Dažniausiai pranešimai būna traktuojami kaip nepagrįsti ir taip tik gaišinamas labai brangus specialiųjų tarnybų laikas. Panašu, kad šie konfliktai ne tik nesibaigia, bet persikelia į savivaldybę – namo gyventojai prašo pagalbos.

Daugiabučio gyventoja laiptinėje primėtė įvairiausių daiktų – sunku ir praeiti. Moteris ir vėl skambinėjo Bendrajam pagalbos centrui.<br>D. Kuprijanovo nuotr.
Daugiabučio gyventoja laiptinėje primėtė įvairiausių daiktų – sunku ir praeiti. Moteris ir vėl skambinėjo Bendrajam pagalbos centrui.<br>D. Kuprijanovo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dmitrijus Kuprijanovas, rinkosaikste.lt

Apr 1, 2023, 3:44 PM

Vėl kvietė tarnybas

Antradienio dieną moteris ir vėl eilinį sykį paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą ir pranešė, kad vyras užrakino ją namuose, ji negali išeiti, prastai jaučiasi.

Į įvykio vietą – J. Basanavičiaus gatvės 75-ąjį daugiabutį namą – pasiųsta Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, greitosios medicinos pagalbos medikai ir policijos pareigūnai.

Laužė duris

Atvykus visoms tarnyboms atlikta žvalgyba. Pareigūnai pabeldė į buto duris, tačiau šį kartą jų niekas neatidarė.

Tuomet ugniagesiai laužtuvu ir kitomis specialiomis priemonėmis atidarė medines buto duris ir policijos pareigūnai bei medikai pateko į vidų.

Viduje buvusią moterį medikai apžiūrėjo. Akivaizdžių sužalojimų matyti nebuvo.

Galvos skausmas

Pusamžė moteris taip pat yra didelis galvos skausmas kaimynams.

Jie pasakojo, kad būna, jog moteris beldžia į jų duris, būna, kad šūkauja, mušasi su savo sugyventiniu. Iš moters buto sklinda smarvė.

Visai neseniai ji į laiptinę išmetė televizorių ir šis visą pusdienį pragulėjo ant grindų.

Kaimynai baiminasi neadekvačiai besielgiančios moters. Gyventojai bijo, kad daugiabutyje neįvyktų didesnė nelaimė.

Kreipėsi į savivaldybę

Daugiabučio gyventojai dėl susidariusios situacijos surengė susirinkimą. Žmonės kreipėsi pagalbos į Kėdainių rajono savivaldybę.

„Ji vėl pradėjo mums kerštauti. Vėl šaukia, rėkia, vėl kvietinėja tarnybas. Negana to, dabar pilną koridorių įvairių daiktų primėtė, praeiti neįmanoma.

Kreipėmės pagalbos į savivaldybę. Mums patarė visus tokius moters cirkus fiksuoti, rinkti įrodymus.

Norime padėkoti už pagalbą Viešosios tvarkos vyriausiajam specialistui Sauliui Rosteikai. Jis ne kartą padėjo gyventojams. Visuomet profesionaliai pataria, padeda.

Norime sutramdyti šią gyventoją, kol dar laikas, kol nenutiko didžiulė nelaimė“, – dėstė gyventojai.

Pasijuto užrakinta

Priminsime skaitytojams, kad pas moterį specialiosios tarnybos skubėjo ir praėjusį savaitgalį.

Šeštadienio dieną moteris paskambino į Bendrąjį pagalbos centrą ir pranešė, kad vyras užrakino ją namuose, ji negali išeiti, prastai jaučiasi.

Į įvykio vietą pasiųsta Kėdainių priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, greitosios medicinos pagalbos medikai ir policijos pareigūnai.

Pati atidarė duris

Atvykus visoms tarnyboms atlikta žvalgyba. Pareigūnai pabeldė į buto duris ir jas atidarė… pati pranešėja.

Pasirodo, jai tiesiog pasirodė, kad ją kažkas užrakino. Ugniagesiai šį pranešimą traktavo kaip nepagrįstą ir grįžo į tarnybą.

Kiek vėliau moteris pradėjo skųstis sveikata, tačiau ir tai buvo tik išsigalvotos problemos. Jokių fizinių sužalojimų moteris patyrusi nebuvo.

Moteriai yra paskirta ne viena administracinė bauda už bereikalingus specialiųjų tarnybų šokdinimus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.