Naujų namų įsirengimas: kokius prietaisus svarbu įsigyti?

Įsirenginėjant naujus namus, tenka apgalvoti daugybę įvairiausių aspektų, tačiau galiausiai prieiname prie įrangos pirkimo. Tiesa, prietaisų sąrašas taip pat yra pakankamai ilgas. Šį kartą išskyrėme pagrindinius įrenginius, apie kuriuos turėtumėte pagalvoti savo naujuosiuose namuose – pasitikrinkite, ar jau apsvarstėte visų jų kandidatūrą.

Naujų namų įsirengimas.
Naujų namų įsirengimas.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 24, 2023, 4:35 PM

Virtuvės įranga

Viena pagrindinių namų erdvių neabejotinai yra virtuvė, tad jeigu įsikėlus į juos norisi kuo greičiau pradėti gaminti, reikia pagalvoti apie pagrindinius šios patalpos įrenginius. Vienas iš jų bus šaldytuvas, kuris yra atsakingas už produktų šviežumą – tokie įrenginiai dažniausiai turi integruotus šaldiklius, tad galima išvengti dar vieno papildomo pirkinio. Taip pat ypač svarbu išsirinkti kaitlentę ir orkaitę, o galbūt netgi pagalvoti apie bendrą jų komplektą – būtent šių prietaisų dėka pavyks pasigaminti gardžius karštus patiekalus. Šalia jų montuojami ir garų surinktuvai, apie kurių funkcijas net neverta išsiplėsti.

Tuomet bus galima pagalvoti apie smulkesnius virtuvės prietaisus. Virdulys, mikrobangų krosnelė, kavos aparatas, virtuvės kombainas – tai tik keletas tokių variantų. Tiesa, galbūt kai kuriuos gaminius jau esate įsigiję, o kitų net neplanuojate naudoti, tad svarstant apie smulkesnę virtuvės techniką, reikėtų įvertinti ir savo gaminimo įpročius.

Namų technika

Apsirūpinus virtuvės įranga, metas pagalvoti apie kitus prietaisus, užtikrinsiančius paprastesnę buitį. Vienas iš svarbiausių pirkinių yra dulkių siurblys: dabar galima rinktis rankinius, šluotos konstrukcijos modelius ar netgi už mus darbą atliekančius robotus. Jei norisi pamiršti ir apie langų priežiūrą, turėkite omenyje, kad šį darbą galite patikėti robotams – langų valytuvams. Ne mažiau svarbu pasirūpinti skalbinių švarą užtikrinančiomis skalbimo mašinomis: jei turite daugiau laisvos vietos, galite pasirūpinti ir džiovyklėmis.

Namuose taip pat turėtų būti lygintuvai ir dūmų detektoriai, o tuomet jau galima pagalvoti ir apie pramogas. Galbūt naujuose namuose norėsis didesnio televizoriaus, namų kino sistemos ar kitų panašių sprendimų – šie pasirinkimai yra labai individualūs ir priklauso nuo to, kokiomis veiklomis dažniausiai užsiimate laisvalaikiu.

Oro reguliavimo įranga

Tam, kad laisvas laikas namuose iš tiesų būtų malonus, labai svarbu pasirūpinti aukšta oro kokybe. Kone geriausias pasirinkimas šiuo atveju yra pigu.lt/lt/kondicionieriai/f/all/rekuperatoriai"="">pigu.lt/lt/kondicionieriai/f/all/rekuperatoriai"" target="_blank">rekuperatoriai, kurie yra atsakingi už patalpų vėdinimą – kadangi nereikia praverti langų, pavyksta išvengti šilumos nuostolių. Tokie įrenginiai į kambarį patenkantį orą išvalo ir pašildo iki reikiamos temperatūros, tad namuose bus galima mėgautis gaiva. Verta pagalvoti ir apie kondicionierius, kurie dažnu atveju gali pasiūlyti ir šildymo funkciją. Norėtųsi tikėtis, kad naujuose namuose oras bus puikios kokybės, tačiau jeigu pradės kauptis drėgmės ar, priešingai, jausite jos stygių, turėkite omenyje, kad su tokiomis problemomis padeda susitvarkyti oro drėkintuvai ir sausintuvai.

Namų saugumo sistema

Galiausiai beliks pagalvoti apie paskutinį, tačiau labai svarbų aspektą – namų saugumą. Dabar šiam tikslui galima pasitelkti įvairiausius įrenginius, pradedant signalizacijomis ir baigiant durų skambučiais su integruotomis kameromis. Tiesa, apie kameros įsigijimą verta pagalvoti ir atskirai: kartais vien tokių prietaisų egzistavimas gali atbaidyti ilgapirščius, tačiau jei jie imsis tolimesnių veiksmų, visi jie bus užfiksuoti. El. parduotuvėje Pigu.lt IP kameros ir kiti jų tipai stebina plačiu pasirinkimu – čia rasite ir tokių, kurias pavyks pritaikyti ne tik lauke, bet ir kambariuose.

Nors pirkinių Jūsų lauks kur kas daugiau, apsirūpinę šiais įrenginiais, jau galėsite mėgautis ir saugia, ir funkcionalia namų aplinka. Tikriausiai jau pastebėjote, kad dažnu atveju turėsite ne vieną pasirinkimą, tad labai svarbu iš anksto apgalvoti savo poreikius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.