Sezonų kaitos padiktuota spintos revizija: praktiški A. Gilytės patarimai

Visiškai normalu pavasarį pasitikti noru šiek tiek atsinaujinti spintą. O jei pasiūlytume būdų, kaip džiaugtis jau turimu drabužiu it apsivilkus pirmą sykį? AEG buitinės technikos ambasadorė, drabužių kūrėja Agnė Gilytė ne tik padės šiltajam sezonui prikelti mėgstamus daiktus, bet ir tinkamai paruošti „pervasaroti“ viską, ko nereikės bent tris mėnesius. Atėjus vilnonio megztinio ar pūkinės striukės laikui, galėsite mėgautis puikia jų būkle ir nesukti galvos dėl naujų pirkinių.

Tvarios drabužių kapsulės kūrėja Agnė Gilytė.
Tvarios drabužių kapsulės kūrėja Agnė Gilytė.
Pažangi buitinė technika mėgstamus drabužius padės prikelti šiltajam sezonui.
Pažangi buitinė technika mėgstamus drabužius padės prikelti šiltajam sezonui.
Specialaus rašto būgnas leidžia saugiai drabužiams priglusti prie sienelių.
Specialaus rašto būgnas leidžia saugiai drabužiams priglusti prie sienelių.
Atšviežinimo garais programa suteiks drabužiams švarių skalbinių gaivos ir padės išsaugoti spalvas bei formas.
Atšviežinimo garais programa suteiks drabužiams švarių skalbinių gaivos ir padės išsaugoti spalvas bei formas.
Lininius audinius šiltajam sezonui padės paruošti specialiai skirta lino drabužių skalbimo ir džiovinimo programa.
Lininius audinius šiltajam sezonui padės paruošti specialiai skirta lino drabužių skalbimo ir džiovinimo programa.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Apr 24, 2023, 11:00 AM

Pirmiausia – šiltos aprangos peržiūra

Švarūs, saugiai sandėliuojami drabužiai ilgiau išlaiko kokybę ir juos vilkėti su malonumu norisi dar ne vieną sezoną. Taigi pradėti pavasarinę reviziją A. Gilytė rekomenduoja būtent nuo rudeninių ir žieminių daiktų tvarkymo.

„Išimkite iš spintos sunkius lauko drabužius, šiltus megztukus ir liemenes, storesnes trikotažines palaidines, šalikus, kepures, pirštines. Viską išskalbkite ir išdžiovinkite pagal etikečių nurodymus, tuomet surūšiuokite ant pakabų, daiktadėžėse ar vakuuminiuose maišuose, kad saugiai ilsėtųsi per vasarą. Nepamirškite tvarkingai susandėliuoti ir nesezoninę avalynę“, – rekomenduoja ji.

Jautriems vilnoniams ir megztiems audiniams skalbti bei džiovinti pasitelkite vilnos programas. Švara bus tikrai tobulesnė nei išskalbus rankomis, ką jau kalbėti apie kantrybės išbandymą laukiant, kol visų šeimos narių megztiniai išdžius.

„Jeigu turimas prietaisas gali pasirūpinti vilnoniais gaminiais, išnaudokite šį funkcionalumą –skalbiant teisingai drabužis tikrai nesusitrauks ir nesusivels. Naujosiose AEG džiovyklėse su specialaus rašto būgnu „Care“ skalbiniai saugiai priglunda prie sienelių, dėl švelnių judesių ir pritaikytos temperatūros nepraranda formos ir minkštumo. Kitaip tariant, gaunamas toks pat efektas kaip džiovinant natūraliai patiesus“, – dalijasi patirtimi A. Gilytė.

Neretai iššūkis atrodo ir lauko drabužių priežiūros rutina. „AbsoluteCare® Plus“ džiovyklės su „3DScan“ technologija nustato skalbinių drėgmės lygį giliausiose vietose, todėl net po daugelio džiovinimo ciklų drabužių užpildai išlieka kaip nauji: nesukritę ir šildantys.

„Jei turite namuose tokį pažangų pagalbininką kaip naujieji AEG gaminiai su integruotomis lauko drabužių programomis, drąsiai rinkitės nesezoninių daiktų paruošimą vasarai namuose, naudojant skalbyklę. Išsaugosite laiko ir pinigų, o rezultatai prilygs lyg gaminį patikėjus profesionalams. Nebent, aišku, žieminės striukės ar kito rūbo etiketėje nurodyta rekomendacija valyti tik sausu cheminiu būdu“, – pataria pašnekovė.

Dėmesys pasiilgtam lengvesniam garderobui

Na, štai, pagaliau galima pasisveikinti su medvilniniais, viskoziniais marškiniais, palaidinėmis, trikotažiniais marškinėliais, suknelėmis, sijonais, sezoninėmis kelnėmis, lininio audinio rūbais.

Kaip iš drabužinės ir komodos stalčių gilumos ištrauktą turtą paruošti naujam sezonui? AEG prekių ženklo ambasadorė ir drabužių kūrėja pataria neskubėti jungti skalbimo programos. Verčiau atšviežinkite garais tai, kam nebūtinas skalbimas – pavyzdžiui, gležno audinio palaidines ar marškinius, kurie per žiemą kiek užsigulėjo. Ne tik suteiksite jiems švarių skalbinių gaivos, bet ir išsaugosite spalvas bei formas, kurios garantuoja nepriekaištingą drabužių išvaizdą.

„Jei mėgstate susiruošti dienai be tokių papildomų užduočių kaip išsilyginti suplanuotą derinį, dideles simpatijas skirsite programai „EasyIron“ su lengvo lyginimo efektu. Dar idealiau visus ja išskalbtus sezoninius natūralaus audinio rūbus iškart pakabinti ant pakabos, o ne lankstyti. Taip geriausiai pavyks išlaikyti jų audinius dar glotnesnius“, – siūlo A. Gilytė.

Tam, kad nepaskęstumėte rūpinimosi savo ir namiškių pavasariniu stiliumi rutinoje, rinkitės technologinius sprendimus, kurie pasitikti šiltąjį sezoną padeda dar greičiau. Pavyzdžiui, naujosios AEG linijos džiovyklės programą mišriems audiniams „MixDry“. Kam rūšiuoti sintetinius ir medvilninius drabužius, jei viską galima kruopščiai ir tolygiai išdžiovinti vienu ypu? Ir svarbiausia – saugiai.

„O išskirtinai linui tinkanti skalbimo bei džiovinimo kombinacija padės puoselėti kiek reiklų, bet šiltuoju sezonu ypač komfortišką audinį. Kaip ir visi natūralaus pluošto gaminiai, lininiai drabužiai kartais gali susitraukti po skalbimo, yra gana glamžūs ir sunkiai pasiduos lyginami, jei perdžiovinsite“, – vardija A. Gilytė.

Anot jos, kartą įsitikinus AEG buitinės technikos su optimalių nustatymų programomis linui privalumais, prie skalbimo ir džiovinimo rankomis sugrįžti nesinorės vien iš praktinių sumetimų.

„Tiek linines, tiek visas kitas garderobo detales paruošti sezonui su specialiomis naujausiomis programomis bei funkcijomis tiesiog paprasčiau. O ir smagu žinoti, kad įdarbinę technologijas galime sutaupyti laiko ir skirti jį malonioms veikloms. Be to, prisidėti prie tvarumo“, – įsitikinusi A. Gilytė.

Nepriklausomai nuo turimo prietaiso prekių ženklo, ji skatina žvelgti į spintos tvarkymąsi pirmiausia kaip į savotišką ritualą, padedantį kurti savo tvaraus gyvenimo stilių. Nusipirkti naują drabužį visuomet suspėsite, tačiau ar kartais ne ta naujai atrasta sena suknelė yra akcentas, jau kelis pavasarius sulaukiantis daugiausia aplinkinių dėmesio ir komplimentų?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.