Net neturintys šiltnamio, galite turėti ankstyvą agurkų derlių: viskas paprasta, tereikia žinoti dvi taisykles

Kaip lauke užauginti ankstyvą agurkų derlių? Pasirodo, tam nebūtina turėti šiltnamį, tereikia žinoti keletą gudrybių.

Kaip lauke užauginti ankstyvą agurkų derlių? Pasirodo, tam nebūtina turėti šiltnamį, tereikia žinoti keletą gudrybių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kaip lauke užauginti ankstyvą agurkų derlių? Pasirodo, tam nebūtina turėti šiltnamį, tereikia žinoti keletą gudrybių.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 6, 2023, 1:00 PM

Pirmiausia reikia tinkamai pasirinkti vietą: ji turėtų būti gerai apšviesta ir apsaugota nuo vėjo. Pasirinkite vietą prie mūrinės sienos, kuri dieną įšyla, o naktį atiduoda šilumą, rašo www.lyubimaya.pro.

Lysvėje reikėtų pakloti maždaug trijų centimetrų storio nupjautos žolės sluoksnį, jį užberti žemėmis ir pasodinti agurkų daigus. Tai leis daržovėms greičiau prigyti ir augti, nes žolė šildys po ja esančią dirvą.

Daigus reikėtų sėti prieš mėnesį iki juos sodinant dirvoje. Atminkite, kad šis augalas nemėgsta persodinimų, todėl sėklas sėkite į atskirus indus. Daigus persodinkite taip, kad nepažeistumėte šaknų sistemos.

Jei nesinori daigų daiginti, sėklas pasėkite poros centimetrų gylyje 30 cm atstumu. Visgi, kaip rodo patyrusių sodininkų patirtis, geriausia sėklas daiginti, kad jų nesuėstų kenkėjai. Sėklas palaikykite drėgname vatos diskelyje, o kai pasirodys šaknelės, pasėkite grunte.

Pasėję, reguliariai laistykite drungnu vandeniu. Prieš sėjimą žemę galite palieti karštu vandeniu, kad ši įšiltų. Taip pat galite ją uždengti juoda plėvele, kuri taip pat padės sušildyti dirvą.

Patariama įpilti vandens į butelius ir juos sustatyti tarp lysvių. Dieną vanduo sušils, o naktį sušildys agurkų lysves.

Tarp lysvių taip pat galite prikloti nupjautos žolės.

Nepamirškite uždengti augalų spunbondu arba plėvele. Jei dangos nenaudosite, agurkus sodinkite į žemę vasaros pradžioje, kai šilta ir nėra šalnų grėsmės.

Rinkitės ankstyvuosius, savaime derančius hibridus, kad gautumėte ankstyvą derlių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.