Kodėl įrankių nuoma tokia populiari šiltuoju metų laiku?

Sodų ir daržų takelius nekantraudami miname jau nuo ankstyvo pavasario. Tačiau tik bepradedant žydėti sodams, sušilus orams, maždaug nuo balandžio vidurio, skelbiama tikroji sezono pradžia. Tai laikas kai galime ne tik pasimėgauti laisvalaikiu lauke, bet ir pilnu pajėgumu pradėti planuotus darbus.

Nesvarbu kokio masto jūsų planai šiemet, tačiau būkime atviri – Lietuvoje sezonas itin trumpas, tad laiko įgyvendinti visus planus dažnai pritrūksta. Būtent tokiais atvejais, įrankių nuoma jums gali tapti tikru išsigelbėjimu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Nesvarbu kokio masto jūsų planai šiemet, tačiau būkime atviri – Lietuvoje sezonas itin trumpas, tad laiko įgyvendinti visus planus dažnai pritrūksta. Būtent tokiais atvejais, įrankių nuoma jums gali tapti tikru išsigelbėjimu.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 10, 2023, 12:29 PM, atnaujinta May 10, 2023, 12:33 PM

Vieniems tai kasmetinė sodinukų ar lysvių priežiūra, o kitiems tai rimtų statybos darbų pradžia. Nesvarbu kokio masto jūsų planai šiemet, tačiau būkime atviri – Lietuvoje sezonas itin trumpas, tad laiko įgyvendinti visus planus dažnai pritrūksta. Būtent tokiais atvejais, įrankių nuoma jums gali tapti tikru išsigelbėjimu.

Kada įrankių nuoma yra idealus pasirinkimas?

1. Vienkartinis arba trumpalaikis projektas

Statote namą, garažą, o gal įsirenginėjate pavėsinę? Kaip taisyklė, įrankių nuoma yra pirmas variantas kai prireikia labai specifinės technikos nekasdieniams darbams. Jei statybos nėra jūsų darbas ar nuolatinis hobis, tuomet investuoti į brangią techniką tikrai nėra prasmės. Ypač jei pabaigus darbus ji tiesiog rinks dulkes sandėlyje.

2. Nenumatytais atvejais

Kai darbų įkarštyje sugenda gyvybiškai reikalingas įrankis, nėra laiko laukti. Tą patį galima pasakyti apie situacijas, kai ištinka rimti techniniai nesklandumai, kuriems pašalinti tiesiog neturime reikiamų priemonių. Geroji žinia ta, kad įrankių nuomos paslauga gali pagelbėti greitai ir beveik bet kokiu klausimu. Ar tai būtų žemės grąžto nuoma ar viso labo kopėčių nuoma, galite gauti reikiamas priemones kol jūsų įranga bus taisykloje.

3. Vietos taupymo sumetimais

Įrankių nuoma padeda taupyti ne tik pinigus, bet ir erdvę. Ne kiekvienas turi erdvų garažą ar sandėlį, kuriame gali saugiai ir patogiai laikyti bet kokių gabaritų įrangą. Nereikėtų pamiršti, kad technika reikalauja priežiūros bei specifinių laikymo sąlygų – ją reikia apsaugoti nuo drėgmės ir staigių temperatūros pokyčių. Jei neturite pakankamai resursų jos išlaikymui, pasikliaukite nuomos paslauga. Patikėkite, jei tai daro netgi didieji statybų profesionalai, jums irgi verta apsvarstyti tokį variantą.

4. Galimybė išbandyti norimą įrankį

Jau kurį laiką svarstote įsigyti konkretų įrenginį, tačiau nesate tikri, ar jis atitiks jūsų poreikius? Įrankių nuoma yra puikus būdas ištestuoti pageidaujamą daiktą. Įprastai nuomos paslaugą teikiančios įmonės siūlo platų pasirinkimą, taigi galėsite išbandyti ir palyginti įvairius prekės ženklus ar net skirtingų parametrų techniką. Tai ypač aktualu planuojant didesnį pirkinį, kai norisi tiksliai įvertinti ar jis bus vertas solidžių išlaidų.

5. Galite leisti sau išskirtinę kokybę

Įrankių nuomos paslauga aktuali ne tik mėgėjams. Ją neretai renkasi ir patyrę meistrai, kurių nuosavos įrangos arsenalas yra gana platus. Tačiau laikas nuo laiko visiems tenka susidurti su užduotimi, kai turimos įrangos pajėgumų tiesiog nepakanka. O gal tai yra tas išskirtinis projektas, kuriam reikia neprilygstamo preciziškumo? Tikrai neverta skubotai ryžtis brangiems pirkiniams. Išsinuomokite „premium“ klasės įrankį arba reikiamą priedą ir pasiekite išskirtinių rezultatų be vargo.

Kokių įrankių nuoma aktualiausia pavasarį?

Pavasarį viskas sukasi apie sėją. Vos tik atslūgus šalnoms, net ir nedidelių žemių plotų savininkai puola rūpintis dirvožemiu. O veikti iš tiesų yra ką – reikia atgaivinti žemę, ją supurenti, pašalinti sudygusias piktžoles ir kitus nepageidaujamus darinius. Taip pat laukia tręšimo ir kiti derliaus priežiūros darbai, taigi snausti nėra kada.

Norėdami viską atlikti laiku ir kokybiškai, neišvengiamai pasikliauname technikos pagalba. Tačiau įsigyti kiekvieną įrenginį gali būti gana keblu tiek dėl kainos, tiek dėl jų laikymo vietos. Technikos nuoma gali būti puikus šios problemos sprendimas, juo labiau, kad visi populiariausi sezono įrenginiai nuomai yra prieinami lengvai ir nebrangiai.

Kultivatoriaus nuoma

Kultivatorius yra įrankis, skirtas dirvos ruošimui augalams sodinti ar kitoms žemės apdirbimo veikloms. Kultivatoriai naudojami, kad atpalaiduotų ir išlygintų dirvą, pašalintų žolės šaknis ir kitą žemės ūkio veiklai trukdančią medžiagą, taip pat įmaišytų į dirvą trąšas. Tai ypač svarbu augalų sėjimui, nes kultivatorius padeda užtikrinti, kad augalams būtų pakankamai vietos, drėgmės ir maistinių medžiagų. Kultivatoriai naudojami tiek dideliuose ūkiuose, tiek mažuose sodo plotuose.

Kultivatoriai neapsiriboja vien tiktai žemės purenimu. Jų pagalba galima be vargo suformuoti lygią ir tvarkingą vagą arba lysvę jūsų sodinamiems augalams. Taip pat, jie efektyviai šalina aplink sužėlusias piktžoles, kad šios nesisavintų sodinukams reikalingų maistinių medžiagų. Tačiau atkreipkite dėmesį, jog šiam tikslui reikalingas motoblokas, tad rinkdamiesi kultivatorių nuomai pasitikrinkite šį parametrą.

Volo nuoma

Volai dažniausiai naudojami kaip paruošiamasis žingsnis sėjai arba po jos. Naudojant volus galima pasiekti tolygų sėjos gylį, gausesnį derlių, sumažinti vandens eroziją ir sutrupinti žemės grumstus. Kitaip tariant, žemės volavimas skatina augalų vystymąsi ir vešlumą.

Pagrindinė volų paskirtis yra dirvos paruošimas sėjai, tačiau volas gali būti sėkmingai naudojamas ir sėjos metu. Pastebima, kad jo pagalba įterpiamos sėklos puikiai prigyja. Taip pat labai naudinga voluoti žemę po sėjos, siekiant sutankinti ir išlyginti dirvos paviršių, prispausti sėklas. Volavimas prisideda prie geresnio sėklos ir dirvožemio kontakto. Volo kapiliarai padeda drėgmei lengviau pakilti į sėklų viršūnę, ypač išdžiūvus, jos greičiau ir tolygiau išdygsta.

Trimerio nuoma

Kuo trimeris pranašesnis už žoliapjovę? Pastaroji puikiai veikia lygiuose ir atviruose plotuose. Tačiau norint patrumpint žolę sunkiai prieinamose vietose, pavyzdžiui, patvoryje ar šalikelėje, trimeris yra nepamainomas pasirinkimas. Dar vienas trimerio privalumas slypi jo priedų gausoje, kurie gerokai praplečia įrenginio galimybes. Reikia nupjauti sumedėjusią ir itin aukštą žolę? Pasirūpinkite besisukančių peilių priedu. Pasitelkę trijų ašmenų peilį įveiksite netgi dygliuotas gyvatvores, todėl jums nereikės rūpintis papildoma technika – viską atliksite vienu prietaisu, tinkamai parinkę jo priedus.

Kokių įrankių nuoma aktualiausia vasarą?

Su vasara baigiasi sėjos darbai, tačiau po jų ateina laikas rūpintis sodinukais, augalais ir derliumi. Na ir, žinoma, sklypo aplinka. Pasitaikius sausesniems orams geras laikas nukreipti dėmesį į paruošiamuosius statybos darbus. Vienas po kito auga ir nedideli projektai, tokie kaip tvoros, pavėsinės, malkinės arba naujo šiltnamio įrengimas. Įprastai šie darbai užtrunka gerokai ilgiau nei planuota, o atidėlioti kitam sezonui tikrai nesinori – juk tai reiškia augančius kaštus ir atidėliojamą funkcionalumą.

Visų šių rūpesčių galite išvengti pasitelkę tinkamus įrankius. Užbaikite pradėtus darbus taip, kaip numatėte iš anksto.

Žemės grąžto nuoma

Nors šis įrankis skamba lyg „sunkioji artilerija“, tačiau jo panaudojimas yra labai platus. Dirvožemio grąžtas greitai suformuoja gilias ir tolygias duobes būtinas medžių sodinimui, pavėsinės, šiltnamio ar tvoros stulpams statyti.

Įsivaizduokite, kiek laiko užtruktumėte rankomis kasdami šimtus mažų, bet gilių duobučių tvoros stulpeliams? Grąžtas paspartins šį procesą ir užtikrins, kad jie laikytųsi tvirtai. Geriausia, jog stulpelių stabilumui palaikyti nereikės akmenų ar kitokių papildomų atraminių priemonių.

Statybos įrankių nuoma

Statybos yra be galo daug laiko ir kitų resursų reikalaujantis procesas. Tinkama technika gerokai jį paspartina, tačiau, kai kuriais atvejais, gali kainuoti išties nemažai. Transportavimas, paruošiamieji darbai, montavimo įranga, valymo įranga, o kur dar papildomi energijos šaltiniai.

Dirbant viduje vasarą, neišvengiamai prireiks ir vėdinimo įrangos – galingų ventiliatorių arba mobilių kondicionierių. Juk būtų tikrai nuostabu viską rasti vienoje vietoje ir nesimėtyti. CRAMO statybos įrankių nuoma siūlo itin platų asortimentą, todėl čia išsinuomosite viską: nuo keltuvo iki kopėčių, greitai ir be didelių pastangų.

Žoliapjovės nuoma

Atrodytų, kad žoliapjovė yra būtinas įrankis kiekvienam netgi nediduko sklypo savininkui. Vasarą jos prisireikia kone kasdien, tad natūraliai iškyla klausimas – kam reikalinga žoliapjovės nuoma? Juk labiau apsimoka ją įsigyti. Tačiau praktikoje tai ne visada pasitvirtina. Dauguma vartotojų turi įprastas žoliapjoves, kurių užtenka kasdieniams poreikiams patenkinti, tačiau netikėtai susidūrus su itin apleistais žemės plotais arba sugedus turimai technikai, žoliapjovės nuoma yra nepamainoma.

Kodėl verta pasikliauti CRAMO įrankių nuoma?

  • Tai greita ir patogu. Staiga prireikė grąžto ar keltuvo? Su CRAMO nereikia nieko planuoti iš anksto. Jums tereikės mobilaus telefono ir interneto, o užsakymas bus suformuotas netrukus.
  • CRAMO prisitaiko prie jūsų. Nepatogu atvykti atsiimti savo išsinuomoto įrenginio? Ne bėda, nes mes galime jį pristatyti. Taip pat CRAMO gali palikti jūsų įrankį savitarnos automate, kuriuo paprastai pasinaudosite jums tinkamu metu.
  • Atsakomybė už įrankių kokybę. CRAMO rūpinasi įrankių būkle ir vykdo pastovią gedimų prevenciją. Tačiau jei netikėtai ištiktų gedimas, įranga bus pakeista kelių valandų bėgyje.
  • Mažiau nerimo. Darbų įkarštyje gali nutikti visko. Įrankių nuoma su draudimu padės miegoti ramiau ir skirti daugiau energijos jūsų projektams.
  • Profesionalios konsultacijos. Paskambinkite, parašykite arba atvykite į vieną iš 20 padalinių visoje Lietuvoje – CRAMO visuomet pasiruošę su jumis pasikalbėti ir jums padėti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.