5 argumentai, kodėl vejos pjovimą geriau patikėti robotui

Apie ką svajojate ankstų savaitgalio rytą: pasilepinti ilgiau lovoje ar skubėti į kiemą pjauti žolę, kol kaitra neužklupo? Ką rinktumėtės?

Robotai vejapjovės šiandien tapo vienais geidžiamiausių namų pagalbininkų.<br>„iStock“ nuotr.
Robotai vejapjovės šiandien tapo vienais geidžiamiausių namų pagalbininkų.<br>„iStock“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 23, 2023, 1:27 PM, atnaujinta May 24, 2023, 9:31 AM

Robotai vejapjovės šiandien tapo vienais geidžiamiausių namų pagalbininkų. Ginčijasi tik tie, kurie dar neišbandė šių robotų teikiamų privalumų. Štai keletas argumentų, kodėl pjauti veją robotu naudingiau ir efektyviau.

1. Vejos robotai tausoja aplinką

Kaip ir visi kiti elektriniai prietaisai, robotai vejapjovės yra itin ekologiškas būdas pjauti žolę. Benzinu varomos vejapjovės išskiria nemažai kenksmingų medžiagų, kurios prisideda prie anglies kaupimosi atmosferoje. O elektrinės vejapjovės yra gerokai ekologiškesnė alternatyva.

„Robotai vejapjovės yra draugiški aplinkai. Dauguma šiuolaikinių, modernių robotų veikia tyliai, beveik negeneruoja triukšmo, netrukdo kaimynams ir jums ilsėtis. Be to, jie taupo elektrą, nes jos naudoja itin mažai. Robotai turi įmontuotą jutiklių sistemą, kuri leidžia jiems nustatyti, kur žolė jau nupjauta, taip mažina žolės pjovimo poreikį ir ekologinį pėdsaką“, –aiškina prekybos centro internete „Varlė.lt“ produkto vadovas Martynas Plyčiuraitis Plyčius.

2. Taupo laiką

Robotai vejapjovės taupo jūsų laiką. Jūs galite gerti kavą terasoje, skaityti knygą, dirbti ar net miegoti. Reikia tik nustatyti pjovimo režimą ir visa darbą vejapjovė atliks pati.

Daugelis vejos robotų yra prijungiami prie namų WiFi arba Bluetooth signalo, todėl galima valdyti iš savo mobiliojo įrenginio. O tai leidžia be jokių didelių pastangų nustatyti pjovimo laiką.

„Tiesiog paleiskite robotą ir stebėkite, kaip tiksliai ir efektyviai jis atlieka darbą už jus. Šie automatizuoti stebuklai išlaisvina jus nuo fizinio krūvio ir nuovargio“, – sako M.Plyčiuraitis Plyčius.

3. Veikia tyliai ir gali dirbti naktį

Robotas vejapjovė pjauna dažnai ir negiliai, o tai padeda išlaikyti pastovų žolės aukštį per visą vejos auginimo plotą. Dauguma šių vejos robotų, turi automatinę spiralinio pjovimo funkciją, tai padeda prietaisui atpažinti storesnes vejos vietas ir skiria tai sričiai papildomo pjovimo laiko.

Vejos robotas veikia ypatingai tyliai, nepalieka ruožų ar padangų žymių. Robotai vejapjovės tylios, nes jų mažesni pjovimo agregatai ir lengvi skutimosi peiliukai reikalauja mažesnės variklio galios. Kadangi nereikia jaudintis dėl triukšmo, galima leisti vejapjovei dirbti naktį.

4. Nereikalauja daug priežiūros

Nereikia keisti alyvos, pilti benzino. Retkarčiais (1–2 kartus per metus) pakeisti pjovimo peiliukus ir tiesiog palaikyti bendrą prietaiso švarą, taip išsaugant ilgaamžiškumą.

5. Robotai saugesni nei tradicinė žoliapjovė

Vejos robotas yra saugesnis nei tradicinė vejapjovė. Tradicinė vejapjovė turi itin didelius ir greitai judančius peilius, kurie pagauna šiukšles, o pastarosios atsimušusios į peilius atšoka ir gali sužeisti aplinkinius. O vejos robotai turi stebėtinai mažus peiliukus, kurie yra prietaiso viduje. Tad jie yra saugesni tiek žmogui, tiek naminiams gyvūnams.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?