Ši priemonė nekainuoja nė euro, tačiau daro stebuklus: pamatysite – skruzdėlių kieme nebeliks

Kokių yra liaudiškų būdų kovoti su skruzdėmis? Juodosios skruzdės pavasarį būna labai aktyvios, nes ieško maisto.

Gana efektyvus būdas kovoti su nepageidaujamais įnamiais – pakraščiuose pribarstyti geriamosios sodos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Gana efektyvus būdas kovoti su nepageidaujamais įnamiais – pakraščiuose pribarstyti geriamosios sodos.<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 27, 2023, 4:08 PM, atnaujinta May 27, 2023, 11:42 PM

Kap „Žinių radijo“ laidoje „Ekspertai pataria“ paaiškino biologas biologas Liutauras Grigaliūnas, gana efektyvus būdas kovoti su nepageidaujamais įnamiais – pakraščiuose pribarstyti geriamosios sodos, mat dažniausiai skruzdės į namus patenka pro pamato plyšius, nesandarias duris ir langus.

Žmonės gamina ir įvairius jaukus: maišo maisto produktus su, pavyzdžiui, boro milteliais, tačiau saugiausia priemonė – maistinė soda.

Sodininkai socialiniuose tinkluose dalijasi ir kitais jiems pasiteisinusiais patarimais: ten, kur gausybė skruzdžių, pila kavos tirščių, pabarsto smulkintais lauro lapais, net kepimo milteliais ar manų kruopomis.

Ona dalijasi savo atradimu: moteris prisirenka plastikinių butelių dangtelų, į juos pripila boro rūgšties ir cukraus mišinio ir dėlioja visur, kur neužlyja lietus.

Kita sodininkė pataria dalimis sumaišyti cukraus, medaus ir boro rūgšties. Formuoti rutuliukus ir į padėti ant skruzdžių takų. Šitą „darbą“ reikia atlikti anksti pavasarį, kai pasirodo pirmosios skruzdėlės ir kol neskraido naudingi vabzdžiai. Šiltnamyje tą padaryti lengviau, nes neprilyja lietus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.