Metų atradimas – indaplovės tabletės: ši priemonė skirta ne tik indams plauti

Namų švarinimui visi esame išbandę įvairiausių priemonių: nuo brangių pirktinių iki paprasčiausių – sodos ir acto. Tačiau, ar bandėte indų plovimo tabletes indaplovėms? Mat išbandžiusieji sako, kad ši koncentruota cheminė medžiaga tinka šalinti daugelį nešvarumų namuose.

lrytas.lt montažas, 123 rf nuotr.
lrytas.lt montažas, 123 rf nuotr.
123 rf nuotr.
123 rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 29, 2023, 8:16 AM

Taigi. Vienas sunkiausiai įveikiamų nešvarumų daugumos namuose yra prikepę riebalai prie orkaitės durelių stiklo bei sienelių, taip pat nuo dažno naudojimo apdegusios skardos, rašoma burdastyle.ru.

Tiesiog sušlapinkite vieną tabletės galą ir juo gerai patrinkite sunkiai įveikiamus nešvarumus. Žinoma, dirbdami būtinai mūvėkite pirštines, kad nuo chemijos apsaugotumėte savo rankų odą.

Apkepusią riebalais kepimo skardą plauti dar lengviau, nes indaplovės tabletę galima tiesiog ištirpdyti šiltame vandenyje ir leisti skardoms (prikepusioms keptuvėms ar puodams – taip pat) pamirkti pusvalandį ar valandą.

Indams plauti skirta tabletė tiks, jei norite atgaivinti ir savo skalbimo mašiną, per laiką prikaupusią nemažai nešvarumų. Rekomenduojama bent kartą per mėnesį  tuščią skalbyklę paleisti naudojant karščiausio vandens programą. Tabletė ir keli į būgną įdėti virtuviniai rankšluosčiai ar šluostės išplaus susikaupusius nešvarumus, kurie neretai dar ir blogą kvapą skleidžia.

Gerai tabletės „švarina“ ir klozetus – įmeskite į jį indaplovės tabletę, leiskite jai ištirpti. Praėjus maždaug valandai, šiuo vandeniu išplaukite klozetą.

Indaplovės tabletės padėl išvalyti medžiaginius sportbačius (net baldų apmušalus bei kilimus, įsisenėjusias dėmes iš drabužių). Pasigaminkite tirpalą su tablete, jame pamirkykite sportbačius ar drabužius, o tada nešvarumus patrinkite kempine.

Kilimus ir baldų apmušalus patrinkite tiesiog sudrėkinta tablete, vėliau – šlapia šluoste.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.