Kad kitąmet turėtumėte saldų braškių derlių, jomis pasirūpinti būtina jau dabar: kas yra svarbiausia

Braškių sezonas eina jau visai į pabaigą, todėl pats laikas nuėmus paskutinį jų derlių, teisingai paruošti uogų krūmus kitam sezonui. Nes nuo to, kaip atliksite šį darbą, priklausys, kiek uogų turėsite kitąmet.

Kad kitąmet turėtumėte saldų braškių derlių, jomis pasirūpinti būtina jau dabar: kas yra svarbiausia.<br>lyubimaya.pro nuotr.
Kad kitąmet turėtumėte saldų braškių derlių, jomis pasirūpinti būtina jau dabar: kas yra svarbiausia.<br>lyubimaya.pro nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 4, 2023, 4:23 PM

Kaip nukirpti visus prisidauginusius lapus ir ūsus? Du ar tris lapus krūmo centre palikite, o visus kitus nupjaukite palikdami vos 3 cm lapijos.

Pašalinkite papildomus ūsus, palikite tik gerai išsivysčiusius ir ne daugiau kaip du ūsus (juos vėliau galėsite naudoti norėdami pasidauginti braškių), kitus – pašalinkite.

Verta pasirūpinti ir ligų prevencija. Fungicidais ir insekticidais apdorokite krūmus ir dirvą. Jei braškės sirgo, tai darykite kas dvi savaites tris kartus.

Laistykite braškes ryte. Vienam kvadratiniui metrui augalų reikia kibiro vandens. Po laistymo žemę išpurenkite, tik tai darykite atsargiai, kad nepažeistumėte šaknų.

Pamulčiuokite lysves šiaudais, šienu ar medžio drožlėmis.

Braškes tręškite vištų mėšlu, žolelių užpilais ar humusu. Galite naudoti ir mineralines trąšas bei mėšlą. Paskutinį kartą braškes patręšite rugpjūčio pabaigoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.