Neįtikėtina, kas dar padeda pomidorų derliui – išbandžiusieji neatsidžiaugia

Pomidorai – kone svarbiausias vasaros patiekalas. Deja, ne visiems sodininkams pavyksta jų daug ir sveikų užsiauginti. Ir čia labai svarbus momentas – teisingas tręšimas. Kai kurie liepos mėnesį pomidorus tręšia avižinias dribsniais. Sako, tai itin efektinga trąša. Ir tinka ji ne tik pomidorams, bet ir paprikoms bei baklažanams.

Kai kurie liepos mėnesį pomidorus tręšia avižinias dribsniais. Sako, tai itin efektinga trąša.
Kai kurie liepos mėnesį pomidorus tręšia avižinias dribsniais. Sako, tai itin efektinga trąša.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 11, 2023, 5:00 PM

Avižiniuose dribsniuose yra daug mikroelementų ir vitaminų. Magnis, kurio yra avižiniuose dribsniuose, stiprinai augalų šaknų sistemą.

Fosforas labai reikalingas žiedams. O kalcis sutvirtina stiebus – jie tampa tvirti ir atsparūs ligoms. Jei į žemę įbersite avižinių dribsnių, joje atsiras kirminų, kurie taip pat naudingi augalams. Pomidorai bus apsaugoti nuo žiedų puvinio ir grybelinių ligų.

Norėdami paruošti trąšas, tris šaukštus avižinių dribsnių sugrūskite trintuve. Mišinį užpilkite litru vandens ir palikite porai valandų. Tada koncentratas turi būti filtruojamas ir lygiomis dalimis praskiedžiamas vandeniu. Kas antrą dieną laistykite pomidorus ties šaknimis.

Galite paruošti trąšas, kurios naudojamos rečiau: supilkite į kibirą šilto vandens 500 gramų susmulkintų avižinių dribsnių. Trąšas palaikykite penkias dienas. O tada pomidorus laistykite kas 14 dienų. Vienam augalui reikia 0,5 litro.

O dar paprasčiau dirbsiniais tiesiog apiberti aplink pomidorų krūmus, prieš tai supurenus žemę, o tada palaistykite.

Išbandykite ir būsite nustebinti rezultatu.

Parengta pagal www.lyubimaya.pro

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.