Dabar pats laikas pasirūpinti krapais, kad jų užtektų iki vėlyvo rudens: patyrusiųjų patarimai

Kiekvienas daržininkas svajoja visą vasarą džiaugtis žaluma. Joje daug vitaminų ir maistinių medžiagų, kurios teigiamai veikia organizmą. Štai krapai – juos gi galima naudoti beveik visuose patiekaluose.

123 rf nuotr.
123 rf nuotr.
123 rf nuotr.
123 rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Aug 19, 2023, 3:51 PM

Dar ir antroje rugpjūčio pusėje galima jų pasisėti, kad turėtumėte krapų visą rudenį.

Krapų sėklas reikia sodinti į 3 cm gylį.Prieš dygimą lysvę su krapais reikia reguliariai drėkinti, jokiu būdu žemė neturi išdžiūti.

Daigai pasirodo jau po keturių dienų.

O skinti kai kurias veisles galėsite po poros savaičių. Krapai atsparūs ir žemesnei temperatūrai, tad tikrai ilgai turėsi kuoo gardinti įvairius patiekalus.

Krapuose yra baltymų, cukraus, ląstelienos, rūgščių, gausu mineralinių medžiagų (kalcio, kalio, natrio, magnio, mangano, cinko, geležies, vario, fosforo) ir vitaminų (B grupės, C, PP, P, karoteno). Vitamino C krapuose dukart daugiau nei apelsinuose, braškėse ir triskart daugiau nei agrastuose ar citrinose.

Šiais augalais aromatizuojamas ir vitaminizuojamas maistas. Švelnus krapų skonis ir aromatas pagerina bet kokius patiekalus ir maisto produktus: sriubas ir salotas, žuvį ir mėsą, bulves, varškę ir sūrius, pyragų įdarus. Paprastai jų dedama į paruoštus patiekalus arba 5–10 min. prieš baigiant gaminti.

Krapų stiebų dedama raugiant agurkus, o sėklų – į duonos gaminius, sūrius, varškę, actą, marinatus. Krapų eterinis aliejus naudojamas konditerijos, konservų, likerių ir degtinės pramonėje bei parfumerijos srityje.

Parengta pagal www.lyubimaya.pro

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.