Nemėtykite pinigų ten, kur nereikia: dulkių siurblys skirtingoms grindų dangoms – kaip išsirinkti tinkamiausią

Pirmasis dulkių siurblys buvo išrastas dar 19 a. viduryje – tai buvo besisukantis šepetys, kuris rinko dulkes. Per daugelį metų technologijos tobulėjo, o šiandien tai yra neatsiejamas namų apyvokos įrenginys, kuris leidžia palaikyti švarą ir surinkti ne tik dulkes. Todėl nenuostabu, kad norime užtikrinti jo kokybę ir ilgaamžiškumą. „Samsung Electronics Baltics“ buitinės technikos ekspertas Tomas Alešiūnas dalijasi patarimais, kaip tą pasiekti.

 Per daugelį metų technologijos tobulėjo, o šiandien siurblys yra neatsiejamas namų apyvokos įrenginys, kuris leidžia palaikyti švarą ir surinkti ne tik dulkes. 
 Per daugelį metų technologijos tobulėjo, o šiandien siurblys yra neatsiejamas namų apyvokos įrenginys, kuris leidžia palaikyti švarą ir surinkti ne tik dulkes. 
 Per daugelį metų technologijos tobulėjo, o šiandien siurblys yra neatsiejamas namų apyvokos įrenginys, kuris leidžia palaikyti švarą ir surinkti ne tik dulkes. 
 Per daugelį metų technologijos tobulėjo, o šiandien siurblys yra neatsiejamas namų apyvokos įrenginys, kuris leidžia palaikyti švarą ir surinkti ne tik dulkes. 
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Nov 18, 2023, 3:04 PM, atnaujinta Nov 18, 2023, 3:06 PM

„Neretai didžiausią susirūpinimą kelia plaukai ir augintinių kailis. Tai didžiausias dulkių siurblių priešas, kadangi veliasi, gali užkimšti siurblį ir priverčia daug dažniau keisti dulkių siurblių maišelius. Tačiau laikantis kelių paprastų patarimų galime būti tikri, jog siurblys patenkins mūsų poreikius ir užtikrins švarą mūsų namuose“, – sako ekspertas.

Valykite siurblio šluotą

Grubūs plastikiniai šeriai, kurie konstruojami ant siurblio antgalių, yra puikus pagalbininkas norint surinkti plaukus bei augintinių kailį. Tačiau neretai vengiame juos valyti ir pašalinti mažų šiukšlių sankaupas.

„Sklandų dulkių siurblio veikimą užtikrinsite periodiškai kirpdami ir iššukuodami dulkių siurblio šluotoje susikaupusius plaukus bei augintinių kailį. Šiuos veiksmus turėtumėte pakartoti ir valydami papildomus dulkių siurblių antgalius“, – rekomenduoja ekspertas.

Jis prideda, kad plaukų, kailio ir smulkių šiukšlių sankaupas reikėtų pašalinti ir kalbant apie siurblius, kuriuose šios atliekos susikaupia ant volelio. Tereikia iš antgalio ištraukti volelį ir tiesiai nuo jo nuimti susidariusius nešvarumus.

Maišelių priežiūra

Nesvarbu, ar naudojate vienkartinius, ar daugkartinius dulkių maišelius – juos būtina keisti ar išvalyti norint kokybiškai išsiurbti kambarį. Perpildyti maišeliai mažina siurblio efektyvumą ir siurbimo pajėgumą.

„Tiems, kurių siurbliai neturi dulkių maišelio, rekomenduojame ištuštinti šiukšlių talpą kiekvieną kartą prieš siurbiant ir po to. Nuolatinis valymas neleidžia susidaryti dulkių sankaupoms“, – teigia įmonės atstovas.

Šiuolaikiniai dulkių siurbliai, turintys savo švaros stoteles, patys ištuština šiukšlių konteinerį. Vienas iš tokių – „Samsung Bespoke Jet“, kuris taip pat turi savaiminio išsivalymo funkciją. „Tai tarsi dulkių siurblys dulkių siurbliui, kuris leidžia palengvinti įprastą namų ruošos darbą. Įstačius siurblį į jo švaros stotelę lengvai ir higieniškai ištuštinsite šiukšlių dėžę, kartu įkraudami bateriją“, – teigia ekspertas.

Valykite dulkių siurblio filtrą

Siurblio filtras gali atrodyti nesvarbi detalė iki tol, kada siurblys pradeda skleisti svilėsių kvapą. Nuolat nevalomas filtras užsiteršia ir užsineša kiekvieną kartą naudojant. Dėl karšto oro, kuris turi praeiti pro šį filtrą, šios sankaupos pradeda svilti.

Dulkių siurblio filtras yra daug sunkiau pakeičiama detalė, tad kas mėnesį ar du pravalykite jį drėgna šluoste arba praskalaukite valomą filtrą po tekančio vandens srove. Ekspertas primena, kad prieš plaunant dulkių siurblio filtrą būtina patikrinti gamintojo nurodymus ir įsitikinti, kad plovimas yra leidžiamas.

Skirtingų paviršių švara

Skirtingi siurbimo ir dažnio nustatymai yra efektyviausi jiems tinkamiems paviršiams. Didžiausią skirtumą pajusite, jeigu bandysite siurbti kietą grindinį kilimų režimu. Pirma, siurbiant tokiu intensyviu režimu galite subraižyti grindis. Antra, galite sugadinti paties siurblio antgalį.

Išmanieji siurbliai gali automatiškai sumažinti problemą, iškylančią dėl nuolat reikalingų paspausti mygtukų ir nustatymų.

Naujausių technologijų dulkių siurbliai užtikrina, kad lengvai išsiurbsite tiek kieto paviršiaus grindis, tiek kilimus. Minkšti voleliai surenka dulkes nuo kietų grindų, o nailono ir gumos šeriai veiksmingai valo naminių gyvūnėlių kailį ir kilimus. Be to, tokie siurbliai turi LED apšvietimą, kuris leis pastebėti nešvarumus net ir tamsiausiose vietose.

Jis taip pat priminė, kad siurbiant namus labai svarbu neskubėti. Ekspertas pataria siurbti vidutiniu tempu, kad dulkių siurblys veiksmingai surinktų visus nešvarumus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.