Pats primityviausias vagių būdas ieškoti grobio – Kaune dar gyvas: įspėja visus

Pats primityviausias vagių būdas ieškoti grobio – dar gyvas. Tuo įsitikino Aleksoto gyventojai, kurie patys sučiupo keistai besielgiantį vyrą, – eidamas gatve jis užsukdavo patikrinti, ar namų durys užrakintos.

Apie būtinybę neužmiršti užsirakinti namų durų nuolat primena pareigūnai.
Apie būtinybę neužmiršti užsirakinti namų durų nuolat primena pareigūnai.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 16, 2024, 1:42 PM, atnaujinta Jan 16, 2024, 1:51 PM

Julijanavos gatvės gyventoja Rūta pasakojo, kad atvykėlis į jos namus užsuko prieš pat Kūčias, praėjus maždaug pusvalandžiui po vidurnakčio.

Moters šeima tuo metu nemiegojo, pastebėjo maždaug 60 metų vyrą, jį sulaikė ir iškvietė policijos pareigūnus. Pastarieji atpažino sulaikytąjį, mat jis jau ne kartą teistas už vagystes, neseniai jam skirtas lygtinis paleidimas iš įkalinimo vietos.

Vyras sukūrė gražią istoriją, kad ieško draugės Oksanos, su kuria susipažino stoties bare ir esą sutarė po švenčių eiti į teatrą. Netikėti jo versija verčia aplinkybė, kad atvykėlis nežinojo nei draugės pavardės, nei adreso.

„Kišenėje vyras turėjo dujų balionėlį, atsuktuvą, pirštines“, – vardijo Rūta.

Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (AVPK) Komunikacijos poskyrio vedėja Odeta Vaitkevičienė patvirtino, kad šis atvejis policijos pareigūnams žinomas.

Vis dėlto šįkart joks tyrimas nebuvo pradėtas, nes tai daryti nebuvo pagrindo.

„Atvykus pareigūnams 62 metų vyras paaiškino, kad turėjo susitikti su drauge, tačiau nežinojo tikslaus adreso. Atlikta dalinė vyro apžiūra – draudžiamų daiktų nebuvo rasta. Pranešėjas nurodė, kad iš namų niekas nedingo, žala nepadaryta, pretenzijų neturi“, – kalbėjo O.Vaitkevičienė.

Aleksoto gyventojai suskubo dalintis prisiminimais apie panašius atvejus. S.Dariaus ir S.Girėno gatvėje gyvenanti moteris prisiminė, kad dar vasarą naktį išgirdo atsidarančias duris.

„Girdėjau, kad kažkas atidaro namų duris. Pamaniau, kad vaikai. Pradėjo skalyti kambaryje buvęs šuo. Nuėjau pasižiūrėti. Išlindo tamsaus gymio moteris, panaši į romę. Pasirodo, mano namuose ieškojo autobusų stotelės“, – pasakojo kaunietė.

Moteris tikino sugebėjusi tik aprėkti ir išvyti atvykėlę.

Kauno AVPK Komunikacijos poskyrio vedėja O.Vaitkevičienė tikino, kad gaunama tik pavienių pranešimų apie tokius atvejus.

„Anksčiau ir pranešimų tokių daugiau gaudavome, ir socialiniuose tinkluose stebime, kad gyventojai dabar rečiau dalinasi tokia informacija“, – kalbėjo Kauno AVPK atstovė.

Jos nuomone, pokyčiams įtakos turėjo policijos vykdoma prevencinė veikla. Apie būtinybę neužmiršti užsirakinti namų durų nuolat gyventojams primena bendruomenės pareigūnai.

„Bent keletą kartų per metus Kauno apskrityje bendruomenės pareigūnai vykdo socialines akcijas ir patys tikrina, ar gyventojai užsirakinę savo būstus, taip atkreipiant dėmesį, kad šįkart pro neužrakintas duris įėjo policijos pareigūnas, pasirengęs įspėti apie gresiantį pavojų, o kitą kartą gali užeiti nusikalstamą veiką suplanavęs žmogus, kurio tikslas – gyventojų arti neužrakintų durų palikti daiktai. Dažniausiai tai būna rankinės ir piniginės“, – kalbėjo O.Vaitkevičienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.