Privačiame sklype aptiko didelį kiekį nesutvarkytų statybinių atliekų: istorijos pabaiga – netikėta

Vasarį buvo gautas pranešimas dėl netinkamo statybinių atliekų laikymo Vydmantuose, Kretingos r.

Atliekos Vydmantuose, Kretingos rajone.<br>Aplinkos apsaugos departamento nuotr.
Atliekos Vydmantuose, Kretingos rajone.<br>Aplinkos apsaugos departamento nuotr.
Vasario mėn. buvo gautas pranešimas dėl netinkamo statybinių atliekų laikymo Vydmantuose, Kretingos r.<br>lrytas.lt montažas („Canva“) nuotr.
Vasario mėn. buvo gautas pranešimas dėl netinkamo statybinių atliekų laikymo Vydmantuose, Kretingos r.<br>lrytas.lt montažas („Canva“) nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Apr 9, 2024, 12:05 PM, atnaujinta Apr 9, 2024, 3:03 PM

Iš teritorijos išvežta 12,940 t betono atliekų ir 0,1 t mišrių statybinių atliekų.

Šių metų vasario mėnesį Aplinkos apsaugos departamento specialistai, gavę pranešimą dėl galimai netinkamo statybinių atliekų laikymo, nuvyko į Vydmantus ir apžiūrėjo „Tvarkau Lietuvą“ interaktyviajame žemėlapyje pažymėtą teritoriją, rašoma pranešime spaudai.

Apžiūros metu nustatyta, kad fiziniam asmeniui priklausančiame žemės sklype yra dvi krūvos statybinių atliekų. Sklypo savininkas pateikė paaiškinimą, kad apie statybines atliekas nieko nežinojo. Jist nurodė, kad paskutinį kartą teritorijoje lankėsi prieš metus, kuomet statybinių atliekų nebuvo.

Žemės sklypo savininkui buvo duotas privalomasis nurodymas išrūšiuoti nepavojingąsias statybines atliekas ir jas priduoti atliekų tvarkymo įmonei, turinčiai teisę tvarkyti tos rūšies atliekas. Taip pat sklypo savininkas įsipareigojo pateikti patvirtinančius dokumentus, kad šios atliekos priduotos atliekų tvarkymo įmonei.

Š. m. kovą privalomasis nurodymas buvo įgyvendintas, iš teritorijos išvežta beveik 13 t betono atliekų ir 0,1 t mišrių statybinių atliekų.

Aplinkosaugininkai primena, kad sklypo savininkai turi prižiūrėti savo turtą, kad neblogėtų aplinkos ekologinė būklė ir sklypai netaptų sąvartynais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
REPORTERIS: esminiai pokyčiai Vilniaus oro uoste