Naktinė liūtis ir žaibų blyksniai pakratė Vilnių, prognozuojamas škvalas ir kruša

Trečiadienio naktį ne vieną vilnietį iš lovos išvertė ryškūs žaibų blyksniai, stogus kilnojanti perkūnija ir už lango šniokšianti liūtis.

Žaibai ir perkūnija Vilnių drebino gerą valandą.<br>fotografas.co
Žaibai ir perkūnija Vilnių drebino gerą valandą.<br>fotografas.co
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 4, 2012, 12:57 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 11:12 AM

Galinga audra, šiąnakt keliavusi per Vilnių, pridarė bėdų ir miesto gyventojams. Daugiau nei trys sostinės rajonai trumpam buvo panėrę į visišką tamsą. Audra nuginklavo ir televizijos bokštą - jis trumpam tapo visiškai juodas, švietė tik kelios raudonos signalizacinės lemputės.

Per audringą naktį, kaip praneša ugniagesiai, dėl žaibų kilo du gaisrai. Medinis namas sudegė Birštone, Vilniuje išdegė mūrinio namo koridorius.

Sinoptikai prognozuoja, kad tokios audros artimiausiomis dienomis taps įprastu reiškiniu. Naktį prasidėjęs lietus apims visą šalį, vietomis pliaups itin smarkiai. Daugelyje rajonų griaudės perkūnija.

Kai kur sąlygos bus palankios kilti škvalui ar iškristi krušai.

Pūs vidutinio stiprumo - 4–9 m/sek. besikeičiančios krypties vėjas, tačiau per škvalą jo gūsiai sieks 15–20 m/sek. Įdienojus oras šils iki 24–29 laipsnių šilumos ir tik kai kur šiauriniuose šalies rajonuose termometrai rodys 21–23 laipsnius šilumos.

Lietingi orai numatomi ir ketvirtadienį – naktį daug kur prognozuojamas lietus, vietomis smarkus. Dieną daug kur trumpai palis. Aidės perkūnijos trenksmai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.