Rytinę Lietuvą tvindys liūtys

Sinoptikai praneša, kad net ir pasitraukus karšto ir labai nepastovaus oro masei, šalyje vis dar neramu. Jau įprastos perkūnijos metu antradienį Tauragės rajone užfiksuotas škvalas, Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis, siekė 17 m/sek.

Šiandien susidūrus šiltam orui su iš vakarų besiskverbiančiu vėsiu šalyje vėl daug kur bus labai neramūs orai.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Šiandien susidūrus šiltam orui su iš vakarų besiskverbiančiu vėsiu šalyje vėl daug kur bus labai neramūs orai.<br>M. Patašiaus asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-12 09:52, atnaujinta 2018-03-18 05:49

Toks greitis pavojingas, tačiau ne toks intensyvus, kad laužytų medžius ar niokotų pastatus.

Tarnybai įdiegus automatines orų stoteles stebėjimų tinklas sutankėjo, bet lokalūs reiškiniai vis dar neretai prasprūsta neužfiksuoti.

Vakar dieną taip pat ne visur buvo ramu. Vakarėjant į pietvakarinius šalies rajonus vėl atslinko perkūnijos debesys.

Anot sinoptikės Alvos Nagelytės, šiandien susidūrus šiltam orui su iš vakarų besiskverbiančiu vėsiu šalyje vėl daug kur bus labai neramūs orai.

Pavojingiausia orų situacija numatoma rytiniuose bei pietiniuose šalies rajonuose. Apie vidurdienį bei antrojoje dienos pusėje daug kur kils smarkios liūtys, trankysis perkūnija. Šiame regione, daugiausia vakare, taip pat bus kilęs didelis pavojingo škvalo ir krušos pavojus.

Šalies vakaruose pūs vakarų, pietvakarių, rytuose didelę dienos dalį – pietryčių vėjas, kurį vakare staigiai keis vakarų. Didesnė šiluma ilgiausiai laikysis kraštiniuose rytiniuose rajonuose, ten bus 23–25 laipsniai, vakariniuose rajonuose orai bus vėsesni, 18–22 laipsniai šilumos.

Šeštadienio naktį lietus pamažu rims, tik pajūryje su perkūnija lis stipriau. Temperatūra nukris iki 11–13 laipsnių, tik kraštiniuose rytiniuose rajonuose ir pajūryje naktis bus šiltesnė.

Dieną irgi daug kur praslinks trumpas nestiprus lietus, temperatūra svyruos apie 18–20 laipsnių šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.