Iš tvenkinio ištraukę 8 kg karpį du vyrai laimėjo ir automobilį (video)

Savaitgalį kartu su būriu vyrų ir keliomis moterimis į tvenkinį netoli Raseinių meškeres įmerkę Saulius Šukelis ir Arūnas Časas nė nesapnavo, kad jų masalu susigundys maždaug 8 kilogramų karpis, kurio vertė - automobilis „Kia Ceed“. Komandą „Inferno“ sudarę du vyrai negalėjo patikėti, kai į krantą ištraukę stambią žuvį pamatė, kad laimikis bus ir su keturiais ratais.

Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Pučėta

Jul 16, 2012, 11:51 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 3:03 AM

Žvejų klubo „Vienam gale kablys“ valdybos narys Ramūnas Čepas lrytas.lt pasakojo, kad tokia sėkmė nustebino visus varžybų dalyvius.

Dažnas meškeriotojas svajojo ištraukti bent vieną iš dviejų atitinkamai pažymėtų „sidabrinių“ karpių, už kurį buvo skiriama 1000 litų premija, o kai kurie tikino, kad būtinai ištrauks „bronzinį“ - tokių tvenkinyje prie „Karpynės“ plaukiojo dešimt. „Bronzinį“ karpį ištraukusio žvejo laukė 200 litų premija.

Iš viso varžybose dalyvavo 61 komanda, sudaryta iš dviejų žmonių, - nusėsta buvo visa tvenkinio pakrantė. Žvejai 24 valandų varžybose labiau pasikliovė dugninėmis, o ne plūdinėmis meškerėmis.

Vertingiausią žuvį ištraukę S. Šukelis ir A. Časas nenorėjo atskleisti, kuo suviliojo laimikį. Anot varžybų organizatorių, kiekviena komanda turi savas paslaptis, kurios padeda laimėti.

„Būna, kad viena greta kitos žuvį vilioja dvi komandos. Viena pagauna 10 kilogramų, o kita - nieko“, - teigė klubo „Vienam gale kablys“ atstovas R. Čepas.

Tokios varžybos vyko dvyliktus metus iš eilės. Žvejojo daugiausia vyrai, nors pasitaikė ir kelios moterys. „Tiesa, damoms ne itin sekėsi, todėl jos išvažiavo nesulaukusios pabaigos ir apdovanojimų, nors specialiai joms buvome skyrę prizų. Teks skelbti paiešką, kad atvyktų į mūsų klubą Kaune ir atsiimtų apdovanojimus“, - juokavo vienas iš renginio organizatorių.

Specialiais žymekliais į pelekus pažymėti karpiai į tvenkinį Raseinių seniūnijoje buvo suleisti prieš savaitę, kad spėtų apsiprasti. Įleidimą stebėjo audito kompanijos atstovai.

Visą savaitę žuvims buvo rengiamos tikros puotos - „KIA-karpis“ per šį laiką priaugo kone pusę kilogramo. Ištraukto į krantą svoris siekė 8370 gramų.

Jį sugavę vyrai šypsojosi ir pokštavo, aiškindami, kad laimėta mašina važinėti abiem bus sudėtinga, mat vienas gyvena Vilniuje, o kitas - Kaune.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.