Biodegalų gamintojai vėl teršia gamtą?

Penktadienį po pietų Šilutėje, Šyšos upėje praeiviai pastebėjo galimai iš Šilutės biodegalų įmonės į upę plūstančią balzganą srovę. Įtariama, kad tai gali būti teršalai. Tai jau ne pirmas kartas, kai Šilutės įmonė „Biofuture“ tenka aiškintis dėl teršiamos upės.

Aplinkosaugininkai nerimauja, kad Šyšos upė gali būti vėl teršiama.<br>T. Stacevičius
Aplinkosaugininkai nerimauja, kad Šyšos upė gali būti vėl teršiama.<br>T. Stacevičius
Daugiau nuotraukų (1)

Orestas Lidžius

Jul 27, 2012, 9:53 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:08 PM

Iš karto buvo iškviesta Šilutės rajono aplinkos apsaugos agentūros specialistė Galina Misevičienė, kuri paėmė vandens mėginius ties galimos taršos šaltiniu bei apie 500 metrų pasroviui, ties geležinkelio tiltu, ir nedelsdama išvežė į Jūrinių tyrimų departamento laboratoriją Klaipėdoje.

Aplinkos apsaugos pareigūnė prisipažino, kad šis incidentas jai prilygo perkūnui iš giedro dangaus.

„Dar vakar perėjau visus paupius, ir viskas buvo gerai. Apsidžiaugiau, kad bus ramus savaitgalis. Bet še tau, kad nori, – neslėpė apmaudo G. Misevičienė. – Kai pranešė apie srūvančius teršalus, pamaniau, kad teka iš gamybos įrenginių aušinimo sistemos išleistuvo. Bet tekėjo iš tos vietos, kur po vandeniu į upę išvestas oficialus įmonės lietaus kanalizacijos vamzdis. Man tai pasirodė labai keista, nes jau kelias dienas nelyja“.

Aplinkosaugininkės teigimu, šiandien jai nebuvo suteikta galimybė apžiūrėti įmonės teritoriją, be to, ji labai skubėjusi nuvežti vandens mėginius į Klaipėdos laboratoriją. Todėl bendrovės „Biofuture“ patikrinimą ji ketinanti pratęsti pirmadienį.

„Viena yra gerai, kad deguonies kiekis Šyšos vandenyje po jo visiško susimaišymo su teršalais, tai yra 500 metrų pasroviui nuo galimo taršos šaltinio (matuota ties geležinkelio tiltu – red. pastaba) išliko normalus, – telefonu sakė G. Misevičienė. – Normali deguonies koncentracija šiandien buvo ir prie mūsų agentūros“.

Matyt, į Šyšos upę buvo išmestas nedidelis kiekis teršalų.

Tačiau bioetanolio įmonei šis faktas vis tiek neteikia garbės. Juolab kad prieš kelis metus ji buvo kaip reikiant pasižymėjusi – nuo jos teršalų Šyšoje tūkstančiais dvėsė žuvys, gedo miesto nuotekų valymo įrenginiai.

Su „Biofuture“ vadovybe nepavyko susisiekti.

Penktadienį po pietų aplinkosaugininkės paimtų upės vandens mėginių tyrimo rezultatų tikimasi sulaukti po savaitės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.