Kaune - tradicinė respublikinė rudens gėrybių mugė

Penktadienio vidurdienį Laisvės

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Sep 7, 2012, 3:04 PM, atnaujinta Mar 16, 2018, 9:46 PM

Į Kauną savo gėrybes suvežė ūkininkai, sodininkai, daržininkai, amatų meistrai bei tautos menininkai. Jie mielai pasakoja apie save ir savo darbo, kūrybos vaisius, kviečia ragauti, apžiūrėti, pačiupinėti ir, žinoma, - pirkti.

Šventės organizatoriai - Žemės ūkio rūmai ir jų partneriai: Lietuvos žemės savininkų sąjunga bei Žaliakalnio bendruomenės centras „Žaliasis ąžuolynas“. Šventės globėjai - žemės ūkio ministras Kazys Starkevičius ir Kauno miesto meras Andrius Kupčinskas.

„Ši šventė - tarsi atsisveikinimas su vasara. Derlius jau beveik nuimtas, teliko tik vėlyvesnio laikotarpio darbai. Žiedų gamtoje - dar daug, todėl pats geriausias laikas pasigrožėti tuo, ką ji dovanoja, ką gali sukurti išradingo, kūrybingo žmogaus rankos. Derliaus šventėje parodysime, ką nuveikėme per metus, ką užauginome, kuo džiaugiamės ir džiuginame visus Lietuvos gyventojus“, - sakė Žemės ūkio rūmų direktorius Vaidotas Pocius.

Šventėje gausiai dalyvauja akademinis jaunimas. Penkios įvairių universitetų komandos Kauno valstybinio muzikinio teatro sodelyje kurs ypatingus kilimus, kompozicijas ir puokštes iš gėlių, daržovių ar javų varpų.

Respublikinės rudens šventės dalyviai nepaisys lietingo oro - gerą nuotaiką skleis su muzika ir dainomis. Pirmieji į sceną prie Muzikinio teatro kyla Vytauto Didžiojo universiteto tautinių šokių ansamblis „Žilvitis“, tautinių instrumentų ansamblis „Tūto“, grupė „Rondo“, kiti atlikėjai. Koncertų maratonas tęsis tris dienas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.