Paežerių tvenkinyje spiningautojai sugavo įspūdingą lydeką

Antrą kartą prie vieno žuvingiausių - Paežerių tvenkinio iš Pakruojo, Klovainių, Medikonių, Rozalimo, kitų vietovių su valtimis ir spiningais į antrąsias spiningautojų varžybas suvažiavo beveik dvidešimt uoliausių Medžiotojų ir žvejų draugijos, Pakruojo skyriaus spiningautojų. Daugiau nei pusė išplaukusių į Paežerių vandenis sugrįžo su laimikiais.

Daugiau nuotraukų (1)

Algis Padora

Oct 1, 2012, 11:46 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 11:11 AM

Saulei dar nepatekėjus žvejai ruošė medines, plastikines ir gumines valtis, dėliojo žūklės įrankius. Šmaikštuoliai prisiminė neįtikėtinas, bet, jų manymu, tikrų tikriausias istorijas: apie brakonierius – „elektrikus“, žuvų užkalbėjimus, asmeninius nuotykius.

„Sugalvojau pažvejoti Mūšos upėje. Išsitraukęs meškerę nutariau pamatuoti upės gylį. Pumpt, pumt į vandenį svarelis ir ant tuščio kabliuko – didžiulis karosas“,- ruošdamas sūnų Marių žvejybai, laimės legenda draugus juokino prisiekęs žvejas, pakruojietis Alvydas Bula.

Varžybų vyriausiajam teisėjui Mykolui Arcimavičiui priminus, jog visiems spiningautojų varžybų dalyviams skirta penkios valandos, kad visiems privalu dėvėti gelbėjimosi liemenes, plaukti valtimi tik po vieną, vyrai išplaukė į tvenkinį bandyti laimės, prašydami vandenų globėjo Neptūno palankumo.

Likę krante varžytuvių aistruoliai svarstė, kam pavyks pagauti Paežerių vandenyse plaukiojančią lydeką – „rąstą“. „Aštuoniolikos kilogramų lydeką čia ne taip seniai ištempė panevėžiečiai“,- žvejų gerbėjus įtikinėjo Kruojos pakrantėje užaugęs pakruojietis Virginijus Sausis.

„Gražią rudens dieną žvejoti spiningu iš valties – ne tik malonumas,- reikia katės lankstumo, kad išbūtum surietęs kojas valtelėje ir neapvirstum, mosikuodamas spiningu ir, žinoma, laimės“, – varžybų dalyvių mintis nešė šiaurinis vėjas.

Ne visiems Pakruojo rajono spiningautojams varžybose šypsojosi sėkmė - nemažai užkibusių žuvų – „peiliukų“ teko paleisti į vandenį. Tačiau varžytuvių organizatoriams neteko atgal vežtis geriausio žvejo taurės ir kitų apdovanojimų.

Didžiausią ir daugiausia žuvų – per du kilogramus sugavusiam spiningautojui - rozalimiečiui Artūrui Vaidotui atiteko didžioji Pakruojo spiningautojų taurė, moderni ritė, „aukso“ vertės medalis bei 250 litų vertas čekis.

Piniginiu čekiu apdovanotas antrosios vietos laimėtojas Kazys Šumskis, sugavęs 1kg 750gr laimikį, o trečias - Valdas Šalkauskas - 1kg 642gr žuvies. Vyriausiam žvejui Linksmučių gyventojui Zigmui Ožalui atiteko žvejo kėdė, o jauniausiam – Domui Gaižauskui – meškeriotojo reikmenų dėžutė.

Dar labiau varžytuvių dalyvius nustebino rozalimiečio sugauta lydeka – kanibalė, kurios žiotyse buvo beveik 200 gramų lydekaitė. Anot patyrusių žvejų, atvėsus orams ir artėjant žiemai, plėšriosios žuvys skuba organizmą aprūpinti maisto atsargomis, todėl tampa kanibalėmis, nevengiančiomis pasistiprinti savo gentainiais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.