Vestuvininkų traukinį stabdė išvartyti medžiai

Šeštadienio naktį per Lietuvą praūžusi vėtra, kuri laužė medžius, plėšė stogus ir draskė elektros laidus, sujaukė gyvenimą visoje šalyje. Net vestuvininkams teko keisti planus.

Daugiau nuotraukų (1)

Virginija Petrauskienė („Lietuvos rytas")

Oct 8, 2012, 8:46 AM, atnaujinta Mar 16, 2018, 7:01 AM

Šeštadienį vestuves šventę panevėžiečiai Šarūnė ir Saulius sau ir svečiams buvo sumanę smagią iškylą.

„Aukštaitijos siaurajame geležinkelyje” išsinuomoję traukinį jie nutarė nuvažiuoti į Raguvėlę. Ten paiškylavę ir papramogavę turėjo grįžti į Panevėžį, kur restorane buvo užsakyta vakarienė.

Bet jaunavedžiai neįtarė, kad šeštadienio naktį siautusi audra jiems pasiūlys kur kas įdomesnių nuotykių nei pasivaikščiojimas po Raguvėlę.

Linksmai nusiteikę vestuvininkai nustebo, kai nedaug nuo Panevėžio pavažiavęs traukinys sustojo.

Paaiškėjo, kad kelionę sustabdė ant bėgių nuvirtęs medis.

Mašinistas su savo padėjėju nesutriko. Jie čiupo turimą motorinį pjūklą ir ėmė valyti kelią. Nupjovę lūžusių eglių viršūnes, jie tęsė kelionę. Medžių kliūtys traukinį stabdė dar ne kartą.

Kažkas iš kelionės dalyvių siūlė padaryti vestuvinę fotosesiją šalia išvirtusių eglių.

Kai kas šią kelionę su kliūtimis ėmė lyginti su nelengvu šeimos gyvenimu.

25 kilometrai nuo Panevėžio iki Raguvėlės paprastai įveikiami per 40 minučių. Bet šeštadienį kelionė gerokai užtruko. Maždaug trečdalį kelio nuvažiavęs traukinys turėjo sustoti apie dešimt kartų.

Todėl jaunavedžiai nusprendė grįžti atgal į Panevėžį. „Aukštaitijos siaurojo geležinkelio” atstovai patikino, kad vestuvininkai nepareikalavo grąžinti pinigų, nors kelionės tikslas ir liko nepasiektas.

Panašiai baigėsi ir dar viena šeštadienio kelionė siauruku.

Reguliariuoju reisu iš Anykščių į Rubikius keliavę žmonės taip ir neapsilankė Rubikiuose.

Likus 10 kilometrų iki jų mašinistas pastebėjo pavojingą kliūtį. Audros išverstas medis buvo nutraukęs aukštosios įtampos laidus. Jie kabojo ties bėgiais maždaug metro aukštyje.

Apie mirtiną pavojų buvo informuoti bendrovės LESTO specialistai.

Siauruko mašinistas, susisiekęs su vadovybe, grąžino traukinį į Anykščius. Keleiviams buvo grąžinti už bilietus sumokėti pinigai – po 20 litų.

Aukštaitijos siaurojo geležinkelio stoties viršininkas Deimantas Letkauskas patvirtino, kad siauruko ruože yra gausybė audros nuverstų medžių.

Paprastai garvežio mašinistai visada į reisus pasiima motorinių pjūklų.

Po audros ši įranga praverčia. Bet šį šeštadienį vienas mašinistas su padėjėju buvo bejėgiai pašalinti nuo kelio visas kliūtis.

„Geležinkelio ruože Anykščiai–Troškūnai medžių priversta maždaug kas 25–50 metrų.

Šeštadienį šiame ruože daugiau nei keturias valandas dirbo brigada.

Bet didieji bėgių valymo darbai prasidės pirmadienį”, – kalbėjo D.Letkauskas.

Vėtros kirčiai apgriovė ir banką

* Po šeštadienio naktį siautusios audros visoje šalyje be elektros energijos buvo likę apie 140 tūkst. vartotojų.

* Atsižvelgdama į didelį elektros tiekimo sutrikimų mastą, šeštadienį bendrovė LESTO paskelbė ekstremalią situaciją, gedimams šalinti buvo sutelktos 246 brigados. Kur įmanoma, operatyvinės brigados dirbo ir per visą naktį. Tačiau vakar apie pietus dar keliasdešimt tūkstančių vartotojų neturėjo elektros.

* Naktį į šeštadienį išgirdę stiprų trenksmą Vilkaviškio centre gyvenantys žmonės pamanė, kad gatvėje susidūrė automobiliai.

* Tačiau prašvitus paaiškėjo, kad nuo galingos vėtros nukentėjo pastatas (nuotr.), kuriame nuomojamose patalpose įsikūręs banko SEB skyrius.

* Vėjas žemėn nubloškė dviaukščio pastato stogą ir stipriai apgriovė sieną. Vienur ji atsilupo iki pat apšiltinimo, kitur žiojėjo kiaurai.

* Šis pastatas yra privati nuosavybė. Banko skyrius dviejuose aukštuose įsikūrė prieš kelerius metus. Kitose patalpose yra parduotuvė.

* Statybų subtilybes išmanantys vilkaviškiečiai „Lietuvos rytui” teigė, kad statybininkai, ko gero, nepritvirtino stogo prie kapitalinės sienos.

* „Mes taip ir sakėme, kad nepritvirtintas stogas laikysis iki pirmo stipresnio vėjo”, – kalbėjo vilkaviškiečiai.

* Vėtros suniokotą pastatą apžiūrėjęs Vilkaviškio meras Algimantas Greimas mano, kad padaryta mažiausiai 100 tūkst. litų nuostolių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.