Alytiškių šeimą nustebino įspūdingo dydžio raudonviršis

Išaušęs saulėtas penktadienio rytas sugundė alytiškį Ričardą Blaškevičių

Daugiau nuotraukų (1)

Genovaitė Rafanavičienė

2012-10-20 10:47, atnaujinta 2018-03-15 23:47

Kartu su motina ir seserimi jie automobiliu pasuko Ryliškių link ir neapsiriko tokiu pasirinkimu. Didžiausias laimikis laukė mišriame lapuočių ir spygliuočių medžių jaunuolyne.

Čia R.Blaškevičius rado kelis nemažus tvirtus raudonviršius, iš kurių didžiausias svėrė 940 gramų, o jo kepurėlės skersmuo siekė 32 centimetrus.

„Didesnio raudonviršio niekada nesu aptikęs. Nustebino ir tai, kad spalio pabaigoje dar dygsta įvairiausi grybai. To dar nesu matęs. Ir seniai grybaujantis tėvas neprisimena.

Radome keturis baravykus, žaliuokių, voveraičių, lepšių, makavykų, šilbaravykių. Ir labai daug grybautojų. Žmones šiuo metu miškas vilioja ne tik grybais, bet ir nuostabiomis medžių spalvomis“, - sakė R.Blaškevičius.

Botanikos instituto mikologijos katedros vedėjos Jurgos Motiejūnaitės teigimu, nereikėtų stebėtis, kad tokiu metu dar auga įvairiausi grybai. Šiuo metu orai jiems yra palankūs - užtenka ir šilumos, ir drėgmės.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.