Rytinę Lietuvą kloja gausus sniegas

Pirmoji darbo diena gruodį vilniečius pasitiko baltais laukais ir snaigių šokiu ore. Diena tuoj įpusės, o snigti nesiliauja. Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Meteorologinių prognozių skyriaus vyresnioji sinoptikė Alva Nagelytė lrytas.lt sakė, kad sniegas į mūsų šalį atkeliavo nuo Lenkijos rytinės dalies ir Baltarusijos vakarinio krašto, ir gana intensyviai snigti turėtų iki pat pirmadienio vakaro.

Nepaliaujamai sninga ir Vilniuje.<br>V. Ščiavinskas
Nepaliaujamai sninga ir Vilniuje.<br>V. Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

Jurgita Noreikienė

Dec 3, 2012, 12:46 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 10:18 PM

„Šiandien snigs per visą dieną vidutiniu intensyvumu. Turėtų prisnigti tikrai nemažai“, - sako sinoptikė. Pasak jos, sniego danga gali siekti iki 5-6 cm.

Snigs daugiausia Rytų Lietuvoje. Vakaruose šiuo metu debesuota, kai kur debesyse yra properšų, tačiau ištisinio snigimo nėra.

Sniegas ir iš Vilniaus, ir iš rytinio Lietuvos pakraščio, pasak A. Nagelytės, turėtų pasitraukti apie 21 valandą. Tačiau baltas laukų apklotas nenutirps – naktį išsigiedrijus, žada paspausti šaltukas net ir žemiau 5 laipsnių šalčio.

Kai visą dieną sninga, sinoptikė ragina vairuotojus keliuose būti atsargesnius ir atidesnius, o barstytojus darbuotis, kad nenutiktų nelaimių. „Šiandieninis sniegas jau toks, kuris sudaro pavojų, didelių nepatogumų ir apsunkina eismą“, - sako ji.

Pirmadienio dieną žadama temperatūra apie 0-minus 1 laipsnį, todėl didelio plikledžio būti neturėtų - sniegas nelabai tirps, nebent šiek tiek atidrėks. Tačiau vietomis turėtų būti slidu, ypač vėlai vakare ir naktį. „O kitur bus prispausto ir sumaigyto sniego, kuris irgi darysis slidesnis“, - įspėja A. Nagelytė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.