Gyvūnų mylėtojai sukilo prieš gyvūnų žudymą dėl maisto ir pramogų

Gyvūnų teisių aktyvistai taikiu protestu V. Kudirkos aikštėje pagerė kasdien dėl žmonių poreikių žudomus bei kankinamus gyvūnus. Kaip sako iniciatyvinės grupės „Gerbk gyvūnų teises“ atstovė Aušrinė Skirmantė, dauguma žmonių gyvūnų teises sieja su benamių šunų ir kačių globa, tačiau nepelnytai pamiršta kitus gyvūnus.

Gruodžio 10 dieną minima Tarptautinė gyvūnų teisių diena.<br>D. Umbrasas
Gruodžio 10 dieną minima Tarptautinė gyvūnų teisių diena.<br>D. Umbrasas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-12-10 16:28, atnaujinta 2018-03-14 17:58

„Milijonai gyvūnų kasdien nužudomi arba laikomi apgailėtinomis sąlygomis tam, kad žmonės patenkintų savo poreikius maistui, drabužiams, pramogoms. Gyvūnų teisių aktyvistai visame pasaulyje deda pastangas, kad situacija keistųsi, todėl kviečiame ir lietuvius nelikti abejingais, o prisijungti prie gyvūnų teisių dienos renginių“, - kalbėjo A. Skirmantė.

Jau penkioliktus metus pasaulyje gruodžio 10 dieną minima Tarptautinė gyvūnų teisių diena. Šią dieną gyvūnų teisių aktyvistai kviečia visus žmones susimąstyti, kokiais būdais jie gali prisidėti prie gyvūnų gyvybių išsaugojimo ir etiško elgesio su jais. Lietuvoje veikianti iniciatyvinė grupė „Gerbk gyvūnų teises“ šiemet Tarptautinę gyvūnų dieną minės pakviesdama net į kelis renginius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.