Dovanotus gyvulius kaimo varguoliai įsipareigojo auginti

Šioms dovanoms „Heifer“ Baltijos fondas skyrė beveik 200 tūkst. litų.

Daugiavaikei motinai L. Venckienei (dešinėje) ir jos vaikams gyvas avis dovanojo „Heifer“ Baltijos fondo direktorius A. Svitojus ir Žlibinų bendruomenės pirmininkė D. Pakalniškienė (kairėje).<br>„Heifer“ Baltijos fondas
Daugiavaikei motinai L. Venckienei (dešinėje) ir jos vaikams gyvas avis dovanojo „Heifer“ Baltijos fondo direktorius A. Svitojus ir Žlibinų bendruomenės pirmininkė D. Pakalniškienė (kairėje).<br>„Heifer“ Baltijos fondas
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Dec 12, 2012, 6:11 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 4:29 PM

Trečiadienį Žlibinuose startavo „Heifer“ Baltijos fondo labdaros projektas, kurio metu keturių šalies rajonų gyventojams bus išdalinta 600 triušių, 180 avių, 650 vištų bei bulvių sėklai, braškių ir aviečių daigų.

Šioms dovanoms „Heifer“ Baltijos fondas skyrė beveik 200 tūkst. litų.

Žlibinų kaime 15 avių ir 9 triušiai vakar buvo padalinti dešimčiai šeimų, kurių nariai yra ilgalaikiai bedarbiai ir dalyvauja „Heifer“ fondo organizuojamuose socialinių ir darbinių įgūdžių mokymuose.

Net trys avys atiteko daugiavaikei 36 metų Linos Venckienės šeimai.

Kartu su vyru moteris augina 8 vaikus. Šeimoje dirba vienintelis vyras, kuris vienoje Plungės įmonėje gauna minimalų atlyginimą. „Šios avelės mums yra didelė paspirtis, nes išmaitinti tokią didelę šeimyną yra be galo sunku“, - sakė gyvulį glausdama sujaudinta L. Venckienė.

Tačiau gyvuliai buvo dovanojami su sąlyga, kad jie iš karto nebus skerdžiami.

„Kiekvienai skurdžiai gyvenančiai šeimai tai yra akstinas pradėti savo verslą. Gyvas dovanas gavusios šeimos privalo sulaukti avių ar triušių jauniklių ir pirmąjį padovanoti kaimynui.

Po to jie gali užsiimti veislininkyste, jauniklius pasilikti auginimui, o senesnius gyvulius skersti“, - apie teikiamos labdaros sąlygas pasakojo „Heifer“ Baltijos fondo direktorius Arūnas Svitojus.

Gruodžio 20 dieną fondas su gyvomis dovanomis atvyks į Linkmenų kaimą (Ignalinos rajonas). Vėliau avys, triušiai, uogų daigai ir bulvių sodinukai bus dovanojami Širvintų ir Vilkaviškio rajonų kaimų bendruomenėms.

Kaimo žmones moko gyventi

Prieš 70 metų Jungtinėse Amerikos Valstijose įkurtas „Heifer International“ labdaros fondas Lietuvoje ėmė veikti prieš 8 metus. „Heifer“ Baltijos fondas gyvosiomis dovanomis ir bendruomenių mokymais jau yra parėmęs per šimtą šalies kaimų bedruomenių.

Ypač didelis dėmesys skiriamas fondo organizuojamiems mokymams, kuriuose nepasiturintys kaimų gyventojai mokomi gyvulininkystės, augalininkystės, amatų, supažindinami su socialiniais ir darbiniais įgūdžiais.

Šių metų pavasarį pradėti mokymai truks iki kitų metų vasaros. Juose dalyvauja daugiau nei 200 žmonių. Iš viso fondas yra padėjęs integruotis į visuomenę keturiems tūkstančiams socialiai pažeidžiamų šeimų.

Mokymams ir labdarai fondas kasmet skiria apie milijoną litų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Lietuva tiesiogiai“: kodėl bankai ir toliau brangina paslaugas?