Per Kalėdas - staigus orų pasikeitimas

Didesnės orų permainos numatomos šventinėmis dienomis.

Per šventes prognozuojami drėgnesni orai.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Per šventes prognozuojami drėgnesni orai.<br>V. Balkūno nuotrauka iš archyvo
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Dec 21, 2012, 4:37 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 11:43 AM

Pirmadienį ims snigti ir pustyti, pasirodys lijundra, vėliau gerokai atšils, ims kristi šlapdriba, pajūryje palis.

„Tokie orai neturėtų stebinti, nes per pastaruosius penkerius metus lijundra pasirodydavo kasmet apie šv. Kalėdas. Ne išimtis ir šie metai“, - teigia Hidrometeorologijos tarnyba.

„Būtina pasiruošti ir šalčiams, ir pustymui, o svarbiausia - lijundrų sukeltiems plikledžiams“, - įspėja sinoptikai.

Anot sinoptikų, penktadienio rytas buvo kol kas šalčiausias šį gruodį – vyravo 13–15 laipsnių šaltis, Varėnoje buvo 19 laipsnių šalčio. Mažiau speigas spaudė tik pajūryje, kur buvo 8 laipsniai šalčio.

Ateinantį savaitgalį sumažėjus kritulių tikimybei, paryčiais termometrai rodys 14–16 laipsnių žemiau nulio, kai kur žnaibys 20 laipsnių šaltukas. Pūs nestiprus pietryčių, rytų vėjas.

Didesnės orų permainos numatomos šventinėmis dienomis.

Pirmadienis dar bus šaltas: naktį temperatūra kris iki 14–19 laipsnių šalčio, dieną bus 7–12 laipsnių žemiau nulio, tik šalies vakaruose bus šilčiau.

Kūčių dieną pietvakariniuose rajonuose sustiprės pietryčių, pietų vėjas, ims pustyti, kai kur kils pūgos ir pradės snigti.

Kūčių vakarą pietiniuose rajonuose pasirodys lijundra. Iš pietvakarių keliaujantis šiltas drėgnas oras šaltus paviršius padengs leduku, šio reiškinio apimama teritorija išsiplės.

Temperatūra staigiai kils: antradienio vakarą termometrai dar daug kur rodys 7–12 laipsnių šalčio, o paryčiais atšils, pajūryje temperatūra pakils virš nulio laipsnių.

Prasidėjusios lijundros pasieks centrinius regionus ir slinks į šiaurę. Daug kur kris sniegas, pereinantis į šlapdribą, o prie jūros - ir į lietų. Dienos temperatūra numatoma tarp 2 laipsnių šalčio ir 3 laipsnių šilumos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.