Rusnę semia vanduo, draudžiamas automobilių eismas (atnaujinta)

Atšilus orams patvino Nemunas, vanduo užliejo ir kai kuriuos rajoninius kelius. Potvynio banga pasiekė ir Rusnę. Čia ant važiuojamosios kelio dalies pasirodė vanduo ir jis sparčiai kyla.

Apsemtu krašto kelio Šilutė-Rusnė ruožu automobilių eismas draudžiamas.<br>A. Vaišnoras
Apsemtu krašto kelio Šilutė-Rusnė ruožu automobilių eismas draudžiamas.<br>A. Vaišnoras
Daugiau nuotraukų (1)

Andrius Vaišnoras

2013-01-03 12:25, atnaujinta 2018-03-14 01:15

Pasak vietinių gyventojų, ankstų rytą vandens lygis siekė daugiau nei 20 cm, o šiuo metu jau apie 40 cm. Gyventojai mano, kad bus sunku pasiekti Šilutę, tad dalis jų į darbus nusprendė važiuoti autobusu.

Sausio 3 d. nuo 6 val. ryto kelyje Šilutė-Rusnė lengvieji automobiliai yra keliami specialiuoju vilkiku. Kol kas dirba 3 vilkikai. Vilkikai automobilius kels iki 22 val. Vandens gylis šiame kelio ruože vietomis siekia jau daugiau nei 30 cm.

Jei vandens lygis pakils iki 80 cm, lengvųjų automobilių perkėlimas kelyje Šilutė-Rusnė bus nutrauktas.

Pasak Civilinės ir priešgaisrinės saugos tarnybos vedėjo R. Renčeliausko, per paskutiniąją parą dar nė vienas gyventojas iš potvynio apsemtų zonų nesikreipė pagalbos. Šiuo metu iš viso potvynio zonoje yra 15 kaimų, kuriuose 7 sodybos yra apsemtos (jose gyvena 10 žmonių).

Potvynio vanduo šiuo metu yra apsėmęs apie 8 000 h žemės, apie 22 km kelių yra po vandeniu. Vietomis vanduo siekia net 60-70 cm gylį. Naujausiais duomenimis, Skirvytėje ir Atmatoje užsikimšo ledai, dėl to vanduo pradėjo sparčiai kilti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.