Šilutės rajone dėl potvynio skelbiama ekstremali situacija

Šilutės rajono savivaldybė

Gelbėtojai vadavo su stichija besigrumiančias 6 avis.
Gelbėtojai vadavo su stichija besigrumiančias 6 avis.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 3, 2013, 5:19 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 1:04 AM

„Padėtis yra tokia, kad vandens lygis upėse kyla ir šiuo metu ant kelio Šilutė-Rusnė yra daugiau nei 40 centimetrų (vandens. - Red.)“, - teigė R. Renčeliauskas.

Pasak R. Renčeliausko, Šilutės rajone apsemta 15 kaimų, kuriuose yra 8 sodybos, jose gyvena 11 žmonių. Jie pagalbos kol kas dar neprašė.

„Žiūrėsime pagal situaciją - jeigu bus reikalinga pagalba, mes, be abejo, kreipsimės į kariškius, kad suteiktų pagalbą“, - teigė jis.

Trečiadienį Pagėgių savivaldybė taip pat svarstė skelbti ekstremalią situaciją, bet ji čia kol kas nepaskelbta. Anot savivaldybės atstovų, jei padėtis pablogės, ekstremali situacija gali būti paskelbta pirmadienį.

Pagėgių savivaldybė ketvirtadienį pranešė, kad jos teritorijoje šiuo metu apsemta apie 15 tūkst. hektarų ploto teritorija.

Potvynio atskirti devyni kaimai: Krakeniškių, dalis Šakininkų ir Bitėnų, Plaušvarių, Nausėdų, Pelenių, Kucų, Vyčių, Lazdėnų. Iš viso apsemta 21 sodyba su 72 gyventojais, šeši iš jų - mokyklinio amžiaus.

Moksleiviams šiuo metu atostogos, tad problemų dėl mokinių perkėlimo į mokyklas nekyla. Kaip skelbė BNS, apsemtų teritorijų gyventojams ėmė trūkti maisto - savivaldybė planuoja organizuoti jų apsipirkimą.

Netikėtas potvynis paskutinėmis 2012 metų dienomis Nemuno žemupyje kilo atšilus orui ir susigrūdus ledo lytims.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: kada JAV ginklai pasieks Ukrainą?