Potvynį pamaryje panoro išvysti ir ministras

Vidaus reikalų ministras Dailis

Penktadienio rytą vandens lygis kelio Šilutė–Rusnė ruože nuo 5,10 iki 7,15 kilometro buvo apie 90 centimetrų.<br>A. Vaišnoras
Penktadienio rytą vandens lygis kelio Šilutė–Rusnė ruože nuo 5,10 iki 7,15 kilometro buvo apie 90 centimetrų.<br>A. Vaišnoras
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Jan 4, 2013, 2:39 PM, atnaujinta Mar 14, 2018, 12:39 AM

„Vidaus reikalų ministras stebi tuos procesus, kurie vyksta Šilutėje, jau informavo, kad ledai pajudėjo, tai gali prasidėti atoslūgis. Bet nepaisant to, rytoj jis vietoje lankysis“, - penktadienį žurnalistams sakė premjeras Algirdas Butkevičius.

Šilutės rajono savivaldybė ketvirtadienį dėl potvynio paskelbė ekstremalią situaciją.

Trečiadienį Pagėgių savivaldybė taip pat svarstė skelbti ekstremalią situaciją, bet ji čia kol kas nepaskelbta. Anot savivaldybės atstovų, jei padėtis pablogės, ekstremali situacija gali būti paskelbta pirmadienį.

Netikėtas potvynis paskutinėmis 2012 metų dienomis Nemuno žemupyje kilo atšilus orui ir susigrūdus ledo lytims.

Šilutės rajono savivaldybės Civilinės, priešgaisrinės ir gyventojų saugos skyriaus vedėjas Romualdas Renčeliauskas BNS penktadienį priešpiet sakė, kad ledai Nemune pajudėjo, tačiau jų išplaukimą į Kuršių marias esą stabdo nepalankus vėjas.

Pagėgių savivaldybes administracijos direktorius Vaidas Bendaravičius savo ruožtu penktadienį BNS sakė, kad kol kas situacija aplink Pagėgius laikosi panaši kaip pastarosiomis dienomis.

Potvynio vanduo pamaryje yra apsėmęs tūkstančius hektarų, apsėmus kelius sutriko susisiekimas.

Penktadienio rytą vandens lygis kelio Šilutė–Rusnė ruože nuo 5,10 iki 7,15 kilometro išlieka 90 centimetrų. Lengvųjų transporto priemonių perkėlimas yra nutrauktas, keleiviai keliami specialiu autobusu.

Jau kuris laikas kalbama apie estakados statybą šiame kelyje, kuris yra vienintelis į Rusnės salą. Premjero teigimu, prie estakados statybų klausimo bus grįžta.

„Dėl estakados statybos - aš manau, bus grįžtama prie to klausimo“, - penktadienį sakė A.Butkevičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.