Dėl iš mašinos išmesto Blindos gyvybės kovoja veterinarai

Praėjusį trečiadienį Gyvūnų globėjų asociacijos specialistus pasiekė pagalbos šauksmas iš Garliavos. Iš pravažiuojančios mašinos išmestas vidutinio dydžio šuo nuo sunkių sužalojimų kankinosi jau antra diena.

Daugiau nuotraukų (1)

Lukas Pileckas

Jan 18, 2013, 7:03 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 5:38 PM

Gelbėti gyvūno nuvykusi asociacijos vyriausioji specialistė Lolita Grėblikienė išvydo kraupų vaizdą – šuniui buvo sunkiai sužalota kairė užpakalinė koja ir klubai.

„Vietiniai pasakojo, kad šunį kažkas išmetė iš pravažiuojančio „Audi“ automobilio. Sunku pasakyti, ar šuo sužalojimus patyrė išmestas, ar jį išmetė dėl tų sužalojimų, nes operacijos ir gydymas šiuo atveju kainuos milžiniškus pinigus. Vien metalinių varžtų dabar Blindai susukta už 300 litų“, - pasakojo L. Grėblikienė.

Ketvirtadienį asociacijos prieglaudoje apgyvendintas šuo buvo atvežtas į Kauną „Nuaro“ specialistams. Veterinarai išvalė kol kas sunkiai gyjančią žaizdą, tačiau šunelio greičiausiai laukia dar ne viena operacija.

„Davėme jam Blindos vardą. Kai nuvežėm peršviesti veterinaras paklausė, koks vardas, pasakiau, kad nežinome, tai pasijuokė, kad kaip Tadas Blinda, taip ir prilipo. Bet šuo į naująjį vardą atsiliepia, pašauktas atšlubuoja artyn“ - sakė L. Grėblikienė.

Šiuo metu asociacijos specialistai ieško Blindą galinčių priglausti ir galbūt prie jo gydymo išlaidų prisidėti žmonių. Trejų ar ketverių metų šuniui gyventi ir sveikti pas žmones būtų kur kas geriau, nei prieglaudoje.

„Panašių atvejų pasitaiko ne vienas ir ne du. Tačiau šunys taip su jais pasielgusiam šeimininkui atleistų. Atleisti nemoka tik žmonės. Vis dėl to, norėčiau, kad kas atpažintų šunį ir padėtų surasti taip su juo pasielgusį žmogų“, - neabejojo moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.