Žmonių nuskriaustiems keturkojams – brangios Lietuvos elito dovanos

Likimo nuskriaustiems benamiams gyvūnams artėja šviesesnės dienos. Gyvūnų globos organizacijai „Gyvybės vagonėliai“ bus renkami pinigai už Lietuvos garsenybių paaukotus asmeninius daiktus. Pasak idėjos iniciatorės ir organizatorės Vaidos Venckutės, keturkojai patys pasiprašyti pagalbos negali, tad jiems būtina visuomenės parama. „Garsūs dainininkai, nusipelnę sportininkai, visuomenės veikėjai, drabužių dizaineriai sutiko padovanoti savo asmeninių daiktų mados turgui. Už juos surinkti pinigai bus panaudoti benamių gyvūnų gerovei“, - sakė V. Venckutė.

Už garsenybių padovanotus daiktus surinkti pinigai atiteks benamiams gyvūnams.<br>D. Umbrasas, R. Danisevičius, J. Stacevičius, fotomontažas
Už garsenybių padovanotus daiktus surinkti pinigai atiteks benamiams gyvūnams.<br>D. Umbrasas, R. Danisevičius, J. Stacevičius, fotomontažas
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnas Meškys

Jan 18, 2013, 4:34 PM, atnaujinta Mar 13, 2018, 6:01 PM

Anot jos, už gerumo akcijoje surinktus pinigus organizacija „Gyvybės vagonėliai“ galės greičiau įsikurti Vilniaus Naujosios Vilnios mikrorajone.

Lrytas.lt primena, kad sausio pradžioje „Gyvybės vagonėliai“ buvo išvaryti iš sanitarinės tarnybos „Grinda“ teritorijos. Vilniaus miesto savivaldybė suteikė teritoriją, kurioje nebuvo nei elektros, nei vandentiekio.  

Sausio 20 ir 27 dienomis Kauno prekybos centre „Mega“ organizuojamoje labdaros akcijoje bus galima įsigyti dizainerio Juozo Statkevičiaus padovanotą knygą apie madą, dainininkės Ingridos Žiliūtės kailinius, krepšininko Martyno Pociaus Madrido „Real“ marškinėlius, dizainerės Jolantos Talaikytės dovanotus aksesuarus, krepšininko Mindaugo Kuzmicko marškinėlius su visų žalgiriečių parašais, Oksanos Pikul palaidinę, Nerijaus Juškos paaukotus puantus su parašu, Kristinos Buožytės naktinius, kuriuos kino filmo „Aurora“ filmavimo metu vilkėjo Jurga Jutaitė, bei kitų žymių Lietuvos žmonių padovanotų asmeninių daiktų.

Susidomėjimas džiugina gyvūnų globėjus

Prie socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbtos akcijos prisijungusių garsių Lietuvos žmonių būrys nustebino gyvūnų prieglaudos „Gyvybės vagonėliai“ savanorę Giedrę.

 „Smagu, kad keturkojų problemos jaudina ir garsius Lietuvos žmonės. Jie nuoširdžiai prisidėjo prie reikšmingos ir svarbios paramos likimo nuskriaustiems gyvūnams“, - tikino ji.

Pasiteiravus apie daiktų kainas, Giedrė neslėpė – jos bus didelės. Tačiau kaip ir visose mugėse bus galima derėtis. „Kiek mokės, tiek. Žinoma, norėtume surinkti kuo daugiau pinigų“, - vylėsi Giedrė.

Garsenybės dovanos pirmą kartą

Pasak „Gyvybės vagonėlių“ vadovės Dianos Navickienės, kol kas dar niekas iš Lietuvos garsenybių nebuvo paaukojęs nei pašaro, nei priemonių, reikalingų gyvūnų priežiūrai.

 „Tokio atvejo, kad visuomenei žinomas žmogus imtų ir atvežtų maisto beglobiams gyvūnams, o juo labiau - pervestų pinigų, nei girdėti, nei matyti neteko. Tačiau malonu girdėti, kad žymūs žmonės sutiko prisidėti prie šios gerumo akcijos“, - sakė D. Navickienė.

Kaip portalui lrytas.lt teigė D. Navickienė, neretai žmonės aukoja simboliškai, vien tik tam, kad „pasidėtų sau pliusiuką“. Anot jos, paaukoti vargstantiems gyvūnams neprivers niekas.

„Visų pirma pats žmogus turi norėti padėti keturkojams, domėtis jų likimu“, - sakė vadovė. Tie, kas nori pagelbėti, visuomet gali paskambinti, paklausti, ko trūksta ir ko reikia tam, kad namų neturintys ir į gatvę išmesti gyvūnai pajustų sotesnį ir šiltesnį gyvenimą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.