Sukčiaujanti gyvūnų veisėja iš Prienų šunis laikė dvokiančiuose triušių narvuose

Pagal nukentėjusių veislinių gyvūnų pirkėjų skundus patikrinta sukčiaujanti gyvūnų veisėja Prienų rajone. Sukčiautoja gyventojams pardavinėjo negrynaveislius arba sergančius gyvūnus, kurie po kelių dienų nugaišdavo. Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba įpareigojo šią veisėją įregistruoti veislyną ir nedelsiant paskiepyti šunis veterinarijos gydykloje.

Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

2013-02-07 10:08, atnaujinta 2018-03-12 10:38

Akto kopija su gyvūnų dokumentais perduota policijai, kur jau pradėtas tyrimas dėl žiauraus elgesio su gyvūnais, dokumentų klastojimo bei sukčiavimo pagal Lietuvos gyvūnų teisių apsaugos organizacijos (LGTAO) pareiškimą.

LGTAO ir Prienų valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba nustatė, kad veisėja Jūratė Mačiūtienė laiko 23 šunis ir 9 vos kelių dienų jauniklius, didžioji dalis iš jų buvo negrynaveisliai - Vakarų škotijos baltųjų terjero, Maltos bišono, biglio, Jorkšyro terjero mišrūnai. Tik du gyvūnai turėjo atitinkamus gyvūno sveikatos dokumentus ir buvo skiepyti. Kai kurie gyvūnai turėjo sveikatos pasus, tačiau skiepų galiojimas jau seniai buvo pasibaigęs. Pasuose buvo sudėti skiepų lipdukai su įrašyta data, tačiau be veterinarijos gydytojo duomenų ar spaudo. Tik keturi gyvūnai turėjo veislės standarto dokumentus. Jie buvo pirkti ne Lietuvoje.

„Šunys, uždaryti patalpoje, buvo laikomi pasibaisėtinomis sąlygomis. Patalpoje dvokė šlapimu, mėtėsi nešvarūs šunims skirti indai, narvuose buvo po kelis gyvūnus, jie buvo laikomi arba ant popieriaus skiaučių,arba ant smirdančių skudurų. Kai kuriems šunims laikyti buvo naudojami triušių narvai, kurie buvo sudėti vienas ant kito. Namo vonioje radome dvi kalytes su vos kelių dienų jaunikliais. Kalytės neturėjo nei veislės standarto dokumentų nei buvo skiepytos“, - sakė LGTAO direktorė Brigita Kymantaitė.

Veisėja teigė visus šunis neva skiepija pati, o vakciną ir kai kurių gyvūnų pasuose suklijuotus vakcinos lipdukus perkanti iš Lenkijos. J. Mačiūtienė prisipažino veisianti šunis bei parduodanti juos arba pagal skelbimus internete, arba Aleksoto turguje Kaune. Parduodamų šuniukų ji neskiepija. Neseniai su dokumentais įsigytas Akitos, Podhalės aviganių be Cane corso veislės kales veisėja žada vežti į parodas ir veisti.

Imtis tyrimo LGTAO paskatino vis dažnėjantys gyventojų nusiskundimai, kai įsigyti „veisliniai“ gyvūnai po kelių dienų mirė nuo išsekimo ar užkrečiamųjų ligų arba pirkėjai įsigijo mišrūnus. Šiuo metu pagal gautus nukentėjusiųjų pranešimus ieškoma dar viena sukčiaujanti veisėja, kurios asmenybė jau nustatyta.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.