Cirko artistai Zobovai džiaugiasi dviem meškiukais

„Buvo panašūs į vidutinio dydžio katinus“, - prisiminė M. Zobovas.

Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė

Mar 15, 2013, 7:50 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 10:08 PM

Vipas ir Kvinė pasaulį išvydo sausio 10 dieną. 62 metų meškų dresuotojas M. Zobovas pasakojo, kad naujagimių motina Ryga, atsivedanti ne pirmą vadą palikuonių, jų niekada nepripažindavo, meškiukai žūdavo.

Todėl šį kartą vos gimusius gyvūnus kauniečiai parsigabeno į savo namus ir prižiūrėjo lyg tikrus naujagimius.

„Kol meškiukai nesustiprėjo, apie juos niekam nepasakojome. Dabar jau aišku, kad gyvūnai auga sveiki ir stiprūs, todėl nutarėme džiaugsmu pasidalinti su visais“, - sakė 34 metų cirko artistė A. Zobovienė.

M. Zobovas šiuo metu prižiūri 4 suaugusius lokius - 3 pateles ir vieną patiną. Žvėrys gyvena Joniškio rajone, miškuose įrengtuose voljeruose. Jauniklių sausį susilaukė 12 metų amžiaus Ryga, atsivežta iš Latvijos zoologijos sodo ir 15 metų Ąžuolas, gimęs M. Zobovo cirke.

Vos atsivesti meškiukai jau buvo pūkuoti ir turėjo nedidelius nagus, nors svėrė tik 400 gramų.

„Buvo panašūs į vidutinio dydžio katinus“, - prisiminė M. Zobovas.

Pirmomis paromis cirko artistų pora dieną naktį juos iš buteliukų maitino kas dvi valandas. Meškoms gamindavo specialų skystą košę primenantį mišinį.

Meškučiai neturi ir tuštinimosi instinkto. Gamtoje motinos laižo jų pilvus ir taip paskatina tuštintis. Cirko artistams teko atlikti šį darbą - glostyti gyvūnams pilvus, kad meškiukai išmoktų atlikti gamtinius reikalus.

Keturkojai, lyg maži vaikai, nuolat glaudėsi prie žmonių, reikalaudami šilumos ir dėmesio.

Dabar jau 50 centimetrų ūgio Vipas ir Kvinė sveria po 6 kilogramus, turi aštrius nagus, kalasi iltiniai dantys. Jei yra kuo nepatenkinti, garsiai urzgia ir mauroja. Jie jau rečiau, bet vis dar minta koše iš buteliukų. Netrukus pradės ėsti vaisius, daržoves ir duoną.

„Vipas yra ramus, paėda ir taikiai miega. Kvinė - aktyvesnė, dažniau nori žaisti ir būti greta žmonių“, - pasakojo M. Zobovas.

Cirko artistai tvirtino, kad balandžio pabaigoje pakvies į naują savo kilnojamąjį cirką. Jis vadinsis „VIP cirkas“.

„Todėl patinėlį ir pavadinome Vipu. O greta jo turi būti karalienė - Kvinė. Meškiukai jau pasirodys naujojoje cirko arenoje ir ateityje taps artistais“, - teigė M. Zobovas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.