Tūkstantmečio ąžuolyne - 40 Šilutės vaikų ir miškininkų padirbtų inkilų

„Mano vardas Justas, man šešeri metai, esu iš „Ąžuoliuko“ vaikų darželio, atėjau su grupe iškelti savo inkilą, jis yra skirtas gegutei...“,- sako mažas berniukas, vienas iš kelių dešimčių Paukščių dienos minėjimo dalyvių Šilutėje. Ji šiandien yra minima visoje Lietuvoje.

Daugiau nuotraukų (1)

Aldona Aleksėjūnienė

Mar 18, 2013, 2:45 PM, atnaujinta Mar 9, 2018, 7:06 PM

Miško darbininkas Liudas ima iš vaiko rankų inkiliuką ir vedasi jo šeimininką prie balta juosta paženklinto jauno ąžuolo kamieno. Vieno iš nemažo guoto, kuris yra pasodintas 1999 metais, o jo kūrėjai yra jaunieji miško bičiuliai, suburti Šilutės miško urėdijos specialistų.

Prieš keturiolika metų Lietuvos vardo tūkstantmečio minėjimo garbei pasodinti raudonieji ąžuolai miesto pakraštyje tapo išlakiu medynu, o dabar jame namus galės rasti iš Pietų sugrįžę mažiausiai plėšrūs paukšteliai – musinukės, žaliukės ir kiti vabzdžialesiai, kenkėjus naikinantys sparnuočiai.

Ar ne per arti inkilai sukelti, ar dėl apgyvendinimo teritorijų nekils peštynės, klausiu Šilutės miško urėdijos urėdo Stepo Bairašausko.

O jis nuramina – tik plėšrieji paukščiai savo mitybos ir vadų auginimo plotus aršiai gina, o smulkieji puikiai sugyvena kolonijomis. Tikimasi, kad ąžuolynas bus pilnas paukščių čiauškėjimo, jame saugiai jauniklius išves ne viena karta.

Šilutės miškų urėdijos surengtą Paukščių dieną, skirtą gamtininko Tado Ivanausko atminimui, paįvairino žinomo Rusnės laivavedžio Algio Dirsės išvirto troškinio ragavimas, jauniesiems gamtos bičiuliams ir miškininkams už puikiai surengtą akciją dėkojo Šilutės rajono merė Daiva Žebelienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.