Praeivius Kaune šiurpina nugaišę gyvūnai

Iš po ėmusio tirpti sniego išlenda ne tik šiukšlės. Žmones šiurpina žiemą nugaišusių ar automobilių partrenktų ir užsnigtų beglobių keturkojų kūnai. Tačiau rūpintis jų palaikais gyventojams nepatariama.

Kovo 11-osios gatvėje, greta pėsčiųjų perėjos, mėtosi keturkojo kūnas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Kovo 11-osios gatvėje, greta pėsčiųjų perėjos, mėtosi keturkojo kūnas.<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Vėjūnė Inytė ("Laikinoji sostinė")

Apr 6, 2013, 1:22 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 6:07 PM

Kovo 11-osios gatvėje, greta judrios pėsčiųjų perėjos, ant šaligatvio jau kuris laikas guli nugaišusios katės palaikai.

Vieni šia gatve vaikštantys vietos gyventojai skuba nusukti akis, kiti piktinasi, kad miesto tvarkdariai nesugeba išvežti negyvo keturkojo.

„Kas žino, nuo ko tas gyvūnas nugaišo. O gal kas partrenkė gatvėje ir numetė ant šaligatvio. Bet dar blogiau, jei benamis katinas sirgo ir pastipo – gali išplisti ligos, užsikrėsti palakstyti išvesti šunys“, – piktinosi kasdien per perėją einantis Stasys Bendžiūnas.

Tirpstant sniegui miestiečiai randa ir daugiau žiemą nugaišusių benamių keturkojų. Dažniausiai jų aptinkama daugiabučių kiemuose.

Veterinarijos gydytoja Daiva Kairaitienė patvirtino, kad pavojus ligoms plisti nuo nugaišusių beglobių gyvūnų yra.

„Žmonėms nepatartina patiems bandyti laidoti nugaišusį gyvūną. Jei asmuo pats ir neužsikrės, jis gali užkrėsti aplinką. Negyvų gyvūnų negalima mesti ir į šiukšlių konteinerius – jais turi pasirūpinti tuo užsiimančios tarnybos“, – sakė veterinarijos gydytoja.

Kauniečiai, pamatę negyvą gyvūną, turi kreiptis į gyvūnų globos ir kontrolės tarnybą „Nuaras“. Jos darbuotojai paima radinį ir jį sunaikina.

„Pavasarį, sniegui nutirpus, tokių pranešimų gauname nemažai. Tik ne visi miestiečiai dar žino, kad galime padėti, todėl negyvų keturkojų palaikai gatvėse ir kiemuose neretai ilgai šiurpina praeivius“, – sakė „Nuaro“ darbuotoja Lolita Grėblikienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.