Arklių kankintojo laukia teismo bausmė

Žiauriu elgesiu pagarsėjusio Vilniaus rajono gyventojo Algio Alfredo Kaušakio arklius nuo praėjusios savaitės prižiūri Zarasų rajone įsikūrusio žirgyno darbuotojai, o buvusio jų šeimininko laukia teismo nuosprendis.

Į Lietuvos žirgynui priklausančias patalpas Zarasų rajono Kavolių kaime praėjusį savaitgalį buvo pervežti 108 arkliai. Iki tol jie priklausė žiauriu elgesiu pagarsėjusiam A. A. Kaušakiui.<br>V. Balkūnas
Į Lietuvos žirgynui priklausančias patalpas Zarasų rajono Kavolių kaime praėjusį savaitgalį buvo pervežti 108 arkliai. Iki tol jie priklausė žiauriu elgesiu pagarsėjusiam A. A. Kaušakiui.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 8, 2013, 7:25 PM, atnaujinta Mar 8, 2018, 3:21 PM

Pagal Vilniaus miesto apylinkės teismo nutartį, kuria leista paimti iš Miškinių kaimo (Vilniaus raj.) gyventojo A. A. Kaušakio arklius, į Lietuvos žirgynui priklausančias patalpas Zarasų rajono Kavolių kaime praėjusį savaitgalį buvo pervežti 108 arkliai.

9 sunkios būklės arkliai perduoti gyvūnų globėjų priežiūrai.

„Pervežant nė vienas arklys nebuvo traumuotas ar kitaip sužalotas. Kelionę į naują laikymo vietą arkliai pakėlė gana lengvai. Šiuo metu arkliams karantinas, vertinama jų sveikatos būklė, atliekami tyrimai dėl užkrečiamųjų ligų.

Dėl arklių gydymo ir šėrimo konsultuojamasi su Lietuvos sveikatos mokslų universiteto Veterinarijos akademijos specialistais“, – pasakojo Zarasų valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos viršininkas Darius Kazulėnas.

Įvertinus A. A. Kaušakio veiksmus ir nenorą vykdyti veterinarijos inspektorių nurodymus, arkliai buvo atimti ir pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl nusikalstamos veikos, numatytos Lietuvos Respublikos baudžiamojo proceso kodekso 310 straipsnyje „Žiaurus elgesys su gyvūnais“.

Pervežant arklius buvo pasitelkta policijos pareigūnai ir „Nemenčinės komunalininkas“ darbuotojai.

„Galime pasidžiaugti, kad žmonės neabejingi ir praneša apie pastebėtus gyvūnų gerovės ir sveikatos pažeidimus. Tai akivaizdi pamoka gyvūnų laikytojams, kurie nenori, negali ar nesugeba savo augintiniams suteikti tinkamos priežiūros”, – sakė Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos Gyvūnų sveikatingumo ir gerovės skyriaus vyriausiasis veterinarijos gydytojas Giedrius Blekaitis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.